Camilla’s neefje over de affaire van zijn tante: ‘Het was geen makkelijke tijd om een Parker Bowles te zijn’

'Mensen vonden dat ik door mijn tante Diana had vermoord', vertelt Luke Parker Bowles.

Luke Parker Bowles, het neefje van Queen Consort Camilla, blikt terug op de jaren negentig. Geen gemakkelijke tijd om op te groeien met dezelfde achternaam als de meest besproken vrouw van het moment…

Beroemde achternaam

Iedereen kende de naam ‘Camilla Parker Bowles‘ toen in de jaren negentig duidelijk werd dat toenmalig prins Charles al lange tijd een affaire met haar had. Het zette de naam zeker niet in goed daglicht, herinnert Luke Parker Bowles, het neefje van Camilla zich.

“Het was een moeilijke periode. Het was geen gemakkelijke tijd om een Parker Bowles te zijn”, vertelt de inmiddels 44-jarige Luke bij TODAY. “Maar ik heb er geen littekens aan over gehouden. We hebben ons allemaal – mijn neven en nichten, mijn broers – beziggehouden met liefdadigheid. Het is veel belangrijker om je in te zetten voor goede doelen. Niet om een heilig boontje te zijn, maar omdat het je richting geeft,” vertelt Camilla’s neef.

Turbulente tijd

Liefdadigheid is al jaren een manier om de Parker Bowles naam te zuiveren, vertelde Luke eerder deze maand aan New York Times. “Ik heb op jonge leeftijd al geleerd om me met liefdadigheid bezig te houden. Mijn ouders en grootouders hebben dat met de paplepel ingegoten, want ze wilden niet dat ik onderdeel zou worden van de chaos rondom het begin van de relatie van mijn tante en prins Charles. Op mijn kostschool werd ik zelfs gepest en kreeg ik doodsbedreigingen. Mensen stelden dat Diana was overleden door Camilla, en daarom dat ik Diana door associatie had vermoord.”

“Het was geen gelukkige tijd, ik wilde dat ombuigen dus raakte ik betrokken bij goede doelen. Ik weet nog dat ik drie uur lang non-stop gezwommen heb, wat knettergek is, voor het goede doel. Ik vond het geweldig en ik vond het heel fijn om mij te richten op wat ik voor andere mensen kon doen, in plaats van me te richten op het gepest worden.”

Luke Parker Bowles

Luke Parker Bowles (rechts). Beeld: BrunoPress

Luke Parker Bowles is de zoon van Simon Parker Bowles, een broer van Andrew Parker Bowles, de voormalige echtgenoot van Camilla. Hij verruilde het Verenigd Koninkrijk jaren geleden voor de Verenigde Staten, waar hij als filmproducent werkt. Inmiddels is hij juist trots op zijn koninklijke connectie. “Ik vind het leuk om een ambassadeur voor Hare en Zijne Majesteit in New York te zijn”, zegt hij in de New York Times. “Ik ben de Parker Bowles die hier is.”

Bron: PEOPLE, New York Times | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws