Avontuurlijk nieuws voor prinses Kate

The Princess of Wales draait haar hand niet om voor een bijzonder avontuur.

In februari nam prinses Kate al de Rugby Football Union onder haar vleugel, een taak die ze van prins Harry overnam, maar nu is de prinses ook nog beschermvrouwe van een wel heel bijzonder project. 

Expeditie

De royal laat zich van haar avontuurlijkste kant zien. Kate wordt namelijk beschermvrouwe van een expeditie over Antarctica. En niet zomaar een, de expeditie wordt gedaan door Kapitein Preet Chandri, de eerste vrouw die deze uitdaging in haar eentje wil aangaan. Vorig jaar was zij nog de eerste vrouw van kleur die een solo trip maakte naar de zuidpool.

Hello Magazine kreeg te horen dat de prinses verheugd’ was om gevraagd te worden als beschermvrouwe voor deze bijzondere solo-tocht. Kate gelooft dat de natuur een grote impact kan hebben op ons welzijn en dat we er veel van kunnen leren.

Powervrouw

Preet zal tijdens haar tocht 120 kilo aan spullen mee moeten nemen op een slee en moet temperaturen van -50 graden trotseren. In november zal ze aan haar uitdaging beginnen. Dat is nog eens een powervrouw!

“Het is een absoluut privilege om The Princess of Wales als beschermvrouwe te hebben”, vertelde Preet. Ze wil met deze expeditie mensen inspireren om hun grenzen te verleggen en laten zien dat niks onmogelijk is. Daar zal Kate het vast mee eens zijn (als kan zij lekker toekijken vanuit haar warme paleis).

Break

Kate mag dus al gelijk weer aan de bak na haar break van drie weken. De moeder van drie heeft van deze vakantie genoten met prins George, prinses Charlotte en prins Louis, maar dat is nu dus weer voorbij. Volgende week reizen zij en prins William naar Scarborough voor een evenement rondom het mentaal welzijn van kinderen. Tijd om de royal taken weer op te pakken!

Bron: Hello Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws