Prinses Kate over het moederschap: ‘Ik voel me heel vaak schuldig’

Ook met een supernanny aan je zijde is het opvoeden van drie jonge kinderen niet makkelijk, maakt prinses Kate vaak duidelijk.

Prinses Kate mag dan wel worden bijgestaan door een fulltime supernanny, ook haar valt het opvoeden van drie kinderen weleens zwaar. Zes uitspraken waaruit blijkt dat het bij de prinses van Wales niet altijd van een leien dakje gaat.

Schuldgevoel

Prinses Kate probeert zoveel mogelijk tijd met haar drie koters, prins George, prinses Charlotte en prins Louis, door te brengen. Zo staat ze zelf op het schoolplein om haar kinderen op te halen en houdt ze haar koninklijke agenda vrij tijdens schoolvakanties om er dan helemaal voor haar gezin te zijn. Toch worstelt ze weleens met een schuldgevoel, gaf Kate toe in de podcast Happy Mum Happy Baby. “En elke moeder die dat niet ervaart, liegt waarschijnlijk. Ik voel me voortdurend schuldig”, liet de prinses weten. “Vanochtend nog vroegen George en Charlotte: ‘Waarom breng je ons niet naar school vandaag?’ Het blijft een uitdaging.” Ook de twijfel ‘Doe ik het wel goed genoeg?’ is er eentje die Kate kent. “Je vraagt je altijd af of je de juiste beslissingen maakt, de juiste oordelen, zulke dingen. Ik denk dat dat begint zodra je een baby krijgt.”

Haren vlechten

Maar ook de meer banale kanten van het ouderschap gaan Kate niet altijd goed af. “Ik probeerde vanochtend het haar van Charlotte te vlechten, maar dat lukte niet echt.” Toch wel een shocking onthulling van de prinses wier haar er altijd fabulous uitziet!

William en Kate met hun George, Charlotte en Louis, september 2022. Beeld: BrunoPress

Thuis met de kinderen

Al had ze een heel paleis tot haar beschikking, in lockdown zitten met drie jongere kinderen vond prinses Kate enorm vermoeiend. “Als ouders heb je de alledaagse elementen van het ouderschap, maar tijdens lockdown hadden we ook een extra rol die andere mensen normaal gesproken vervuld zouden hebben of waar andere mensen ons normaal gesproken mee geholpen zouden hebben”, vertelde Kate tijdens een videogesprek met de Roe Green Junior School. “Ik ben tijdens de lockdown ook kapper geworden, tot het grote ongenoegen van mijn kinderen, die hun moeder hun haar moesten laten knippen. We werden ook juffen en meesters. Persoonlijk voelde het voor mij alsof je zoveel verschillende kanten op getrokken wordt. Je doet bij alles je best, maar aan het einde van de dag ben je doodop.”

Weinig zelfvertrouwen

In gesprek met de liefdadigheidsorganisatie Family Action vertelde Kate dat het ook met haar zelfvertrouwen als moeder niet altijd goed zit. Helemaal toen haar kinderen de leeftijd van een jaar voorbij waren, had ze weleens moeite met het moederschap. “Het is zo lastig. Als moeder ontvang je vooral aan het begin veel hulp met de baby, maar na de leeftijd van een jaar valt dat allemaal wel”, aldus de moeder van drie. “Iedereen worstelt daarmee. Zelfs ik, hoewel ik meer steun thuis heb gehad dan de meeste andere moeders. Niets kan je echt voorbereiden op die pure, overweldigende ervaring van het moeder worden. Voor veel moeders, mijzelf inbegrepen, kan dat leiden tot een gebrek aan zelfvertrouwen en een gevoel van onwetendheid.”

Bron: Hello! Magazine  | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws