Aha: om deze reden zijn Kate en Wills even niet in beeld

Ze zijn ook zo lekker gewoon gebleven.

Met de overgang van de Britse troon naar koning Charles, kregen William en Kate er opeens een set nieuwe titels en een reeks nieuwe verantwoordelijkheden bij. En hoewel we toch al gewend zijn dat Wills en Kate bijna dagelijks ergens hun royal duties komen uitvoeren, is het deze week bijzonder stil rond het kroonprinselijk paar. Met goede reden!

Druk, drukker, drukst

Lintjes knippen. Handjes schudden. Hoogwaardigheidsbekleders begroeten. Bloemen aannemen. Liefdadigheid. Rode lopers. Vliegen van hot naar her. En dat alles met een grote, koninklijke glimlach. De Waleses hebben het er maar druk mee! En dan hebben we het nog niet eens over hun thuissituatie, waar zij met hun drie kids op een nieuwe school ook de handen vol hebben.

Maar deze week zien we de zowel Kate als William eventjes wat minder, terwijl Charles en Camilla bijna elke dag wel ergens gespot worden om handjes te schudden, prijzen uit te reiken, et cetera.

Focus

Maar zoals elke ouder ongetwijfeld weet: het najaar betekent ook een kleine pauze in de schoolroutine. Waar wij het moeten stellen met één weekje herfstvakantie, genieten de royal kids van twee weken vrij van school.

En dat is dus precies waarom William en Kate even iets minder te zien zijn. De royals hebben er namelijk een goede gewoonte van gemaakt om tijdens de vakanties van hun jonge spruiten eens een bezem door de agenda’s te halen. Zo kunnen zij hun kostbare tijd besteden met de kinderen. Naast Hoogheden, blijven Wills en Kate immers ook ‘gewoon’ ouders. Met een flinke reeks paleizen en juwelen, maar goed.

kate william george charlotte louis
Een warm welkom voor de jonge royals op hun eerste schooldag. (Beeld: Brunopress)

Schooljaar

Het begin van het nieuwe schooljaar moet een bizarre paar weken geweest zijn voor de jonge Windsors. Op 8 september schreven we ’s ochtends nog over de zonnige familiekiekjes van George, Charlotte en Louis die voor het eerst een dagje op hun nieuwe school gingen doorbrengen. Diezelfde middag overleed echter hun grootoma, waarna een periode van rouw aanbrak.

Met deze herfstvakantie hebben de Waleses eindelijk een kans om weer eens écht tijd met elkaar door te brengen, zonder royal verwachtingen of schoolbankjes. Zullen we kiekjes krijgen van Wills die wanhopig poppetjes van kastanjes probeert te knutselen met Louis? Herfstige knip- en plakwerkjes van George en Charlotte? Fingers crossed!

Bron: People, Beau Monde Archief | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws