Royal retraite: Camilla trekt zich terug voor yoga & verjonging

Na zes weken als Queen Consort trekt Camilla zich terug in India voor yoga, wellness en verjonging.

Het is niet niks natuurlijk, dat kersverse koningsschap. Terwijl koning Charles toe is aan zijn tweede premier, neemt koningin-gemalin Camilla even een pauze. De Queen Consort is naar India vertrokken voor een retraite vol yoga, meditatie en homeopathie.

Tijd voor een pauze

De afgelopen weken reisden Charles en Camilla heel het koninkrijk door. Als nieuwe King & Queen stonden ze meer dan ooit in de schijnwerpers, en dat ging ook nog eens gepaard met diepe rouw, een land in crisis en vervloekte lekkende vulpennen. Tijd voor een break, moet Queen Consort Camilla al snel gedacht hebben. De koningin-gemalin is voor tien dagen naar een holistisch gezondheidscentrum in India vertrokken, het Soukya-centrum. Hier kan Camilla terecht voor ‘genezing, preventie en verjonging’ aan de hand van meditatie, homeopathie, yoga, wellnesstherapie en ayurveda.

We zien het helemaal voor ons, de Queen Consort in Downward Facing Dog, aan de kruidenthee of met een klankschaal op schoot. Charles heeft het centrum eerder ook bezocht voor een weekje wellness, maar hij kan het koningschap ditmaal niet even op pauze zetten…

Charles moet dóór

Kate en William, de prins en prinses van Wales, hebben net twee weken herfstvakantie gehad, Camilla is de hort op, maar Charles? Die moet voorlopig nog even door. In zijn nog geen zeven weken op de troon heeft King Charles zijn eerste premier al zien vertrekken, deze dinsdag benoemt hij een opvolger. En dan maar wachten of die wel iets van het paleisprotocol weet te maken. Een bijzonder moment wordt het zeker, want de benoeming van de opgestapte premier Liz Truss was de laatste officiële taak die Queen Elizabeth uitvoerde, twee dagen voor haar overlijden.

Queen Elizabeth benoemt Liz Truss, de kortstzittende premier van het VK, 6 september 2022. Beeld: BrunoPress

King Charles lijkt er niet rouwig om dat hij zijn eerste premier alweer versleten heeft. In een viral video hoorden we de koning “Oh dear, bent u daar weer”, tegen de opgestapte Liz Truss zeggen toen zij op audiëntie kwam. “Dear, oh dear. Nou ja…” Het klinkt alsof Charles inmiddels ook wel zo’n verjongingskuur kan gebruiken. Camilla, vergeet je niet een paar kalmerende theetjes mee te nemen als je terugkomt?

Bron: PEOPLE | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws