Goedgemutste koning Charles grapt over lekkende pen: ‘Pas op hoor, Camilla!’

Charles pakt uit met een Schotse ruit.

We hebben allemaal de video gezien van een tierende koning Charles die uit z’n slof schiet door een lekkende pen, in de hectische periode na het overlijden van zijn moeder. Nu krijgen we weer een heel andere kant van His Majesty de pennensmijter te zien.

Colourful King

Dat hij officieel geen zwart meer hoeft te dragen, daar maakt koning Charles meteen goed gebruik van. Tijdens een bezoek aan Schotland maandag droeg de King een geruite kilt en niet te missen rode sokken. Queen Elizabeth droeg haar kleurrijke mantelpakjes altijd zodat de menigte haar goed kon spotten, en haar zoon lijkt nu slim gebruik te maken van hetzelfde trucje.

Koning Charles met de Schotse First Minister Nicola Sturgeon in Dunfermline. Beeld: BrunoPress

Temperamentvolle pen

De koning en koningin-gemalin kwamen maandag langs in het Schotse Dunfermline om van dit voormalige dorpje officieel een stad te maken. Het royal bezoek moest uiteraard ook even een handtekening zetten in het gastenboek van het stadhuis. Dé gelegenheid van Charles om zijn relatie met vulpennen te herstellen. Na het ondertekenen keert Charles lachend naar Camilla met een waarschuwing: “Deze dingen zijn zó temperamentvol.” Humor!

Koninklijke stad

Schotland heeft er trouwens niet zómaar een stad bij. In de geschiedenis was Dunfermline een belangrijke plaats voor de Schotse koningen. Een van hen, Robert the Bruce, ligt er ook begraven.

Koning Charles stond nog even stil bij zijn eigen royal family. “We zijn hier natuurlijk om te vieren dat Dunfermline een stad is geworden, maar ook om het leven van wijlen Hare Majesteit te herdenken. Haar grote liefde voor Schotland was een van de hoekstenen van haar leven.” De status van stad werd aan Dunfermline geschonken tijdens het platina troonsjubileum van Queen eerder dit jaar. Zou Elizabeth zelf nog een vinger in de pap hebben gehad?

Bron: People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws