Video kribbige koning Charles gaat viral: ‘Ik háát dit’

Wordt het de koning allemaal even te veel?

Het overlijden van een geliefde moeder, een loodzware nieuwe baan, altijd en overal gevolgd worden door camera’s…Wordt het Charles even te veel? Een video van een gefrustreerde koning gaan viral.

Lekkende pen

Je kent het wel: op slechte dagen kan zelfs de kleinste tegenslag, zoals een lekkende pen of het opschrijven van de verkeerde datum, leiden tot enorme ergernis. Het is niet anders voor King Charles III, die al voor de tweede keer deze week geïrriteerd reageert op geduvel met een pen.

Gisteren schoot de nieuwe koning uit zijn slof bij het ondertekenen van een gastenboek in Noord-Ierland nadat hij per ongeluk de verkeerde datum noteerde én de inkt van de pen over zijn handen en die van Camilla lekte. “Ik haat dit. Ik kan dit verdomde ding niet aan, elke keer weer hetzelfde liedje”, horen we de koning mompelen. De Queen Consort weet de kalmte nog enigszins te bewaren…

Humaan of heethoofd

De video van de vloekende koning gaat nu razendsnel heel het internet over, en de reacties zijn verdeeld. Veel mensen snappen Charles wel. Hij is immers in diepe rouw, zijn geliefde moeder is nog niet eens begraven, en hij moet al heel het koninkrijk rondreizen met voortdurend camera’s op zijn neus, nooit een momentje voor zichzelf. Daarnaast zijn vulpennen soms ook bloody vervelend. “Deze reactie maakt hem juist meer menselijk, iemand waarin je jezelf kunt herkennen”, schrijven veel mensen in de reacties op de video. “Dit moet de zwaarste week van zijn leven zijn.”

Al leeft niet iedereen zomaar mee met Charles. “Hij is zeventig jaar lang voorbereid op deze rol en hij verliest zijn zelfbeheersing al vanwege een pen? Dat is géén goed teken voor grotere crises.”

Pennenproblemen

Eerder deze week ging King Charles al viral met een video waarin hij geïrriteerd wuift dat er een pennenbak van een iets te klein tafeltje moet worden verwijderd.

We hopen voor King Charles dat hij komende tijd even geen belangrijke documenten hoeft te ondertekenen op historische tafeltjes en gewoon een dagje vrij kan nemen, ver van alle vulpennen vandaan…

Bron: HLN, The Guardian, Daily Mail | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws