Lief laatste gebaar van de Queen aan haar trouwe kleedster Angela

Angela Kelly, de dame achter de kleurrijke mantelpakjes van de Queen, wordt niet zuinigjes beloond voor haar jarenlange trouwe dienst.

Ze was het brein achter de kleurrijke outfits van Queen Elizabeth. Maar bovenal een van de grootste vertrouwelingen van Her Majesty. Angela Kelly, al dertig jaar lang de trouwe kleedster van de Queen, wordt rijkelijk beloond voor haar stijlinzicht en luisterend oor.

De rechterhand van de Queen

Ja, ooit werd ze aangenomen als kleedster, maar Angela Kelly werd al snel veel meer dan dat. De 64-jarige Engelse is zelfs vaak omschreven als de rechterhand van de Queen, belangrijker dan haar hele team adviseurs en raadgevers. Bij haar kleedster kon Elizabeth namelijk ‘gewoon’ haar hart luchten. “We zijn twee typische vrouwen”, vertelde Kelly daar eerder over aan Telegraph. “We praten over kleding, make-up, sieraden…Maar we hebben ook veel lol samen. De Queen heeft een geweldig gevoel voor humor en is goed in imitaties. Ze kan alle accenten nadoen, waaronder de mijne.”

Schoenen inlopen

Al die kleurrijke pakjes die we de afgelopen decennia bij de Queen hebben gezien? Die zijn grotendeels het werk van Angela. Ze ontwierp de kleding van de Queen en zat altijd klaar met naald en draad voor de nodige aanpassingen. Naar verluidt liep de kleedster zelfs de schoenen van Elizabeth in – ze hadden toch exact dezelfde maat.

Queen Elizabeth met Anna Wintour en Angela Kelly (helemaal rechts). Beeld: BrunoPress

Tijdens de lockdowns zat Angela in de ‘bubbel’ van Queen Elizabeth en nam ze ook de rol van royal kapper op zich. “Daar kreeg ik steeds meer vertrouwen in. De Queen dacht waarschijnlijk dat ik een professionele kapper was en begon tegen me te schreeuwen. ‘Nee, zo moet het niet, zo moet het! Ja zo, niet veranderen nu’. Ik dacht hemeltje, ik heb een gin-tonic nodig”, schrijft Angela Kelly over haar knipkunsten in haar boek The Other Side of the Coin, The Queen, the Dresser and the Wardrobe. “Terwijl de Queen onder de droogkap zat, zei ik tegen haar: ‘Ik ga even iets sterks drinken, want het is zó stressvol om het naar uw wens te knippen.”

Huisje in Windsor

De Queen wilde haar trouwe kleedster/kapster aan huis/vertrouwelinge/persoonlijk assistente niet zonder lege handen achterlaten na haar overlijden, wordt nu duidelijk. Volgens Mail Online mag Angela Kelly namelijk huurvrij in haar huis in Windsor blijven wonen. Dat is niet verkeerd, gratis wonen in een van de chicste dorpen in Engeland, met als buren niemand minder dan prins William en prinses Kate.

Wat gebeurt er met het personeel van Queen Elizabeth?

Angela blijft dus nabij Windsor Castle wonen en kan ervoor kiezen om lekker van haar pensioen te gaan genieten. Maar wat gebeurt er met al het andere personeel van de overleden Queen? Daarvoor moet achter de schermen veel geregeld worden. Er wordt gekeken wie een plekje in een andere hofhouding kan krijgen, maar honderden personeelsleden zullen ook hun biezen moeten pakken – helaas krijgen ze niet allemaal een huisje cadeau. Volgens The Guardian heeft koning Charles deze week al zo’n honderd mensen uit zijn hofhouding ontslagen omdat ze nu ‘overbodig’ zijn geworden. Het paleis belooft hen te helpen bij de zoektocht naar een nieuwe baan en de ontslagen medewerkers krijgen een som geld mee, maar voor velen is het een flinke tegenvaller dat ze al zo snel na de troonswisseling op straat gezet worden.

Bron: Tatler, Daily Mail, Hello! Magazine, The Guardian | Beeld: BrunoPress

 

Laatste nieuws