Dít zijn alle nieuwe bekende buren van de Cambridges

De nieuwe buren van de Cambridges zijn zeker geen onbekenden.

Prins William en hertogin Kate Middleton verhuizen deze zomer met hun gezin naar Adelaide Cottage. Dit betekent: nieuwe buren. Gelukkig kennen ze de meeste van hun nieuwe buren al!

Monumentaal pand

Het nieuwe huis van de Cambridges is een monumentaal pand, gelegen op het landgoed van Windsor. Dit betekent dat Queen Elizabeth het paar nu buren kan noemen.

Queen Elizabeth

Queen Elizabeth verblijft nu permanent in Windsor Castle, waar de vorstin duidelijk erg gesteld is op haar kasteelwoning die 484.000 vierkante meter ruimte en 1000 kamers telt. Tijdens de coronapandemie verruilde ze Buckingham Palace definitief voor het 900 jaar oude kasteel.

Prins Harry en Meghan Markle

De Duke en Duchess van Sussex wonen nu in de Verenigde Staten met hun twee kinderen Archie en Lilibet, maar ze hebben nog steeds een thuisbasis in het Verenigd Koninkrijk, namelijk Frogmore Cottage. Ook dit prachtige stulpje ligt op het landgoed van de koningin. Het huis bestond oorspronkelijk uit vijf afzonderlijke woningen voor mensen die op het landgoed werkten, maar het werd in 2019 omgebouwd tot één woning met vijf slaapkamers voordat de royals erin trokken.

Prins Andrew en Sarah Ferguson

Prins Andrew, de tweede zoon van Queen Elizabeth, woont in Royal Lodge met zijn ex-vrouw Sarah Ferguson. Dit grootse huis ligt ook gelegen op het landgoed van Windsor. Het optrekje telt maar liefst 30 kamers, en naar schatting is het een duizelingwekkende dertig miljoen pond waard is.

Prins Edward en Sophie Wessex

Prins Edward en zijn vrouw, gravin Sophie van Wessex, wonen met hun twee kinderen in Bagshot Park. Het landgoed werd door de koningin geschonken voor hun koninklijke huwelijk in 1999. Het lijkt erop dat het gezin niet van plan is om te vertrekken, want ze hebben hun huurcontract met kroondomein met nog eens 150 jaar (!!!) verlengd. Bagschot Park ligt 18 kilometer van Windsor, dus van deze ‘buren’ geen geluidsoverlast…

Kensington Palace

Prins William en Kate zullen rond de zomer hun intrek nemen in hun nieuwe cottage met hun drie kinderen George, Charlotte en Louis. Men speculeerde dat hun beweegredenen hiervoor zijn om zo dichterbij hun familie te kunnen zijn. Tja, met bovenstaande lijst snappen we wel waarom. Wel wordt er gedacht dat het gezin nog steeds Apartment 1A in Kensington Palace zullen behouden. Zo hebben ze ook in London nog steeds een riante pied-à-terre, omdat prins William en Kate vaak in de stad zullen zijn voor werk. Ook een deel van de hofhouding blijft in Kensington Palace gevestigd.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Brunopress

 

 

Laatste nieuws