Gaan prins William en hertogin Kate binnenkort naar deze royal wedding?

We kunnen niet wachten op de gastenlijst!

Helaas is er nog geen datum geprikt, maar eindelijk hebben we weer een grootse royal wedding in het vooruitzicht. Kroonprins Hussein van Jordanië maakte vorige week zijn verloving met Rajwa al Saif bekend, de toekomstige kroonprinses. De kans is groot dat in ieder geval de Cambridges een plekje op de gastenlijst krijgen.

Royal wedding

Het is alweer even geleden dat Hoogheden van over heel de wereld samenkwamen voor een koninklijke bruiloft. De trouwceremonie van Hussein en Rajwa is echter een goed moment voor een grote royal reünie, want we hebben het hier wel over de wedding van een toekomstig koning en koningin. Bij zo’n gelegenheid worden vaak veel andere aanstaande koningen en koninginnen uitgenodigd. En laten prins William en hertogin Kate het nu ook nog eens goed kunnen vinden met de Jordaanse royals…

Goede banden

Naar verluidt is kroonprins Hussein naast een ‘collega’ ook een goede vriend van prins William. De hertog van Cambridge heeft daarnaast ook een bijzondere samenwerking met Husseins moeder, koningin Rania, die raadslid is van prins Williams Earthshot Prize. Ook hertogin Kate heeft altijd al speciale banden gehad met Jordanië. Zij woonde als kind een aantal jaar in dit koninkrijk vanwege haar vaders werk als manager bij British Airways. Vorig jaar lieten prins William, hertogin Kate en de kinderen zelfs hun traditionele kerstkiekje in Jordanië schieten, wat goede hoop geeft dat ze ook voor een bruiloft wel even heen-en-weer willen reizen.

En hoe zit het met Amalia?

Schoppen de Nederlandse royals het ook tot de gastenlijst? De Hashemites en de Oranjes komen al jarenlang bij elkaar over de vloer, wat kan betekenen dat er binnenkort een save the date op de mat valt in Paleis Huis ten Bosch. Of prinses Amalia als future queen daarbij ook uitgenodigd wordt, blijft al helemaal een verrassing.

Bezoek van koning Abdullah en koningin Rania aan Nederland, 2018. Beeld: BrunoPress

Zelfs als de Oranjes bruiloftsgasten mogen zijn, is het maar de vraag wat we hiervan te zien krijgen. We hopen natuurlijk vurig op een flinke dosis royal wedding fashion, maar de Jordaanse bruiloften zijn over het algemeen een stuk ingetogener dan de spektakels die we bijvoorbeeld uit Groot-Brittannië kennen. We wachten het af!

Bron: Hello! Magazine, Harper’s Bazaar | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws