Oh? In dit land heeft Kate Middleton ook gewoond

Hint: het is ook een koninkrijk!

De hertogin van Cambridge groeide grotendeels op op het Engelse platteland, maar de future queen heeft óók een tijdje in een ander koninkrijk gewoond.

British Airways

Voordat de ouders van Kate, Carole en Michael Middleton, hun succesvolle feestartikelenbedrijf begonnen, werkten ze bij British Airways. Carole was stewardess, Michael was luchtverkeersleider. Voor hun job verkasten ze in 1984 naar het buitenland met dochters Kate en Pippa (zoon James was nog niet geboren), ver van het thuisfront. De Middletons streken namelijk neer in Jordanië, waar ze uiteindelijk drie jaar bleven.

Gelukkige jeugd

Kate was nog maar heel klein toen ze met haar familie in Azië woonde, maar toch heeft ze warme herinneringen aan haar jeugd in het buitenland. Prins William bezocht Jordanië drie jaar geleden – Kate bleef thuis met een pasgeboren prins Louis – en liet toen weten dat het zijn vrouw “erg speet dat ze niet mee kon gaan. Haar familie denkt altijd graag terug aan de drie jaar die ze hier hebben doorgebracht.”

“Ik heb een erg gelukkige jeugd gehad”, vertelde ook Kate zelf eens, in een podcast. “Ik heb veel plezier gehad en het geluk gehad dat ik uit een talentvolle familie kom. Mijn ouders zijn enorm toegewijd. Ik waardeer nu echt wat ze allemaal voor ons hebben opgeofferd.”

Kate & Rania

Een staatsbezoek van of naar Jordanië is er voor de Cambridge'jes nog nooit van gekomen en het is maar de vraag of Kate Rania, de koningin van haar voormalige thuisland, ooit heeft ontmoet. We zouden het wel leuk vinden als dat moment nog komt, twee royal stijliconen met een bijzondere connectie naast elkaar… Wie weet!

Lees ook:

De verdrietige reden waarom Kate Middleton op school werd gepest

Een kijkje op de kostschool van Kate (Lesgeld? £39.000 per jaar!)

Binnenkijken in het ouderlijk huis van Kate Middleton

Bron: Paris Match | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws