Glamour met een knipoog

Aha! Dit is waar prinses Kate de koninklijke boodschappen doet

Natuurlijk hebben ze bij Buckingham Palace volop stafleden die zorgen dat het leven van de royals op rolletjes loopt. Maar geloof het of niet: prinses Kate wordt af en toe gespot terwijl zij 'gewoon' de boodschappen doet. Maarre, waar shopt een hoogheid? En hoe blijft zij incognito? Dat zie je hier!

Prins William en prinses Kate bij Trooping the Colour 2024.

Je hebt een drukke baan, drie kids én een permanente schijnwerper op je snoet, waar je ook gaat. Het zal je niet verbazen dat prins William en prinses Kate de boodschappen liever overlaten aan hun werknemers. Toch worden ook de Waleses zélf nu en dan gespot op de versafdeling.

Heel gewoon

Dat de Waleses het huishouden voor prins George, prinses Charlotte en prins Louis zo normaal mogelijk houden, is inmiddels wel bekend. Opgroeien met chefkoks en eindeloze diners in een balzaal? Daar is dan ook géén sprake van.

Welnee: paps en mams koken graag zelf en van hun kroost wordt verwacht dat zij de handen uit de mouwen steken bij het dekken van de tafel en het afwassen. Ze zijn ook zo lekker gewoon gebleven.

Boodschappen doen

Naast haar werk voor de Kroon en haar taken op liefdadigheidsgebied, maakt de Princess of Wales zo nu en dan ook tijd om met een winkelmandje inkopen te doen. Hiervoor heeft ze een paar favoriete adresjes.

Door de jaren is Kate vooral gespot bij de meer high-end supermarkten, zoals Waitrose en Sainsbury's. Niet de goedkoopste optie, maar goed – wie weet let de slimme dame gewoon goed op de koopjes en heeft ze een klantenkaart. Prinses Kate aan de kassa met een bonuskaart, je kunt het je bijna niet voorstellen, toch? Ha!

Voordat ze in het huwelijksbootje stapte met haar droomprins, werd het gewone burgermeisje Kate Middleton ook al eens gekiekt met een plastic tasje van supermarktketen Tesco aan haar arm. Da's net even anders dan de imposante collectie clutches en stijlvolle stukken arm candy waar de prinses nu over beschikt.

Keukenprinses

Bij het boodschappen doen slaat Kate naar verluidt simpelweg in wat zij nodig heeft om te koken, want ook dat doet de prinses van Wales graag zelf. Sterker nog: volgens prins William is z'n echtgenote een piekfijne keukenprinses.

Bovendien snapt Wills heel goed dat hij z'n lief hier best een extra complimentje over mag maken, want Kate doet altijd hard haar best voor de prins.

In gesprek met BBC Radio 1 verklapten de hoogheden dat de prinses altijd rekening houdt met de smaakpapillen van haar man."Ik kan niet te veel pit hebben. Ik begin dan te zweten – het is vrij onaantrekkelijk", legde Willy destijds uit. Kate, die zelf juist kan genieten van een goede dosis pit, lost dit simpel op: "Ik moet de curry koken, en dan de kruiden toevoegen – extra kruiden aan het einde."

Tja, liefde gaat natuurlijk door de maag, óók voor de royals!

Royalty
  • NL Beeld