Maakt het leven mooier

Eugenie onthult: dít is hoe royals eten bestellen op het paleis

Soms heb je nou eenmaal geen zin om te koken, en dan is het een luxe om je prinsheerlijk te laten bedienen door voedselbezorgdiensten. Maar hoe werkt dat eigenlijk wanneer je van adel bent? 

Eugenie onthult: dít is hoe royals Thuisbezorgd bestellen op het paleis

In ons hoofd gaat het leven te paleize altijd gepaard met luxe diners. Koks, bedienden en andere hulpkrachten die van hot naar her vliegen om het eten op tijd op tafel te krijgen... Maar misschien hebben we iets te veel films gekeken. Want wist je dat de royals soms ook gewoon zin hebben in een simpele bezorgmaaltijd? Prinses Eugenie en haar man maken in ieder geval gretig gebruik van de verschillende takeaway-diensten!

Thuisbezorgd op het paleis

In de podcast Table Manners onthulde Eugenie ooit hoe het bestellen van eten er op het paleis aan toe gaat. En dat is toch nog een stukje ingewikkelder dan in het gemiddelde huishouden. Zo vertelde de prinses dat ze die avond nog thuisbezorgd hadden besteld omdat haar koelkast aardig leeg was. "Gisteravond hadden we curry besteld, wat ik eigenlijk nooit eet. Jack en ik zaten echt een uur op Deliveroo (maaltijdbezorgingsdienst, red.), want we hadden echt geen idee wat het allemaal betekende", vertelt ze.

Zodra de bestelling geplaatst was, moest het stel eerst nog contact op nemen met allerlei stafleden van het paleis, om hen op de hoogte te brengen dat er eten onderweg was. Toen die goedkeuring er eindelijk was, kon de maaltijd in ontvangst genomen worden. "We stapten in onze pyjama's in de auto, en reden naar het hek om de bestelling te ontvangen."

Waarom ze dat per se per auto moesten doen? "We hadden ook kunnen lopen", geeft Eugenie toe, "maar ik wil liever niet in mijn pyjama naar buiten." Ha!

En de andere royals?

Eugenie en Jack zijn niet de enige Britse royals die af en toe genieten van een takeaway-maaltijd. Ook Kate en William genieten van een op zijn tijd, al gaat dat er bij hen wel wat anders aan toe. In 2017 onthulde Kate aan BBC Radio 1 haar favoriete maaltje om thuis te laten bezorgen. "Curry, zonder twijfel". Al moet ze voor Wills wel wat anders bestellen, want die is volgens haar niet zo'n fan van spicy eten.

Tijdens hun Carribean tour in 2022 bewijst Kate dat zij zeker wel van lekker eten houdt (Beeld: NL Beeld / PA Images)

"Het wordt meestal niet aan het paleis bezorgd, maar we halen het meestal af", zei Kate. "Al doen we dat niet zelf!", voegt ze lachend toe. Tja, en dat snappen we dan ook wel weer! Al zouden we het stiekem wel komisch vinden om de prins in prinses in pyjama naar het hek te zien rijden om hun bestellen in ontvangst te nemen...

Royalty
  • Hello! Magazine, Royalty Online, Table Manners
  • NL Beeld