Glamour met een knipoog

Recept: Stoofpotje van groenten en zoete aardappel in rode curry

We love stoofpotjes. Zeker als ze snel op tafel staan na een lange dag. Terwijl de pan z’n werk doet, nippen wij van een glaasje wit. Cheers Pascale, voor dit heerlijke gerecht. 

Stoofpotje van groenten en zoete aardappel in rode curry

In iedere editie van Beau Monde duiken we in de leukste glamour- showbizz- en royaltynieuwtjes, maar daarnaast bieden we je ook graag inspiratie op gebied van lifestyle en koken. In de oktobereditie vind je weer de lekkerste culinaire inspiratie, met een heerlijk recept van Pascale Naessens. Stoof je uit!

Bereidingstijd: 10 minuten | Gaartijd: 15 minuten

Dit heb je nodig:

  1. 300 g zoete aardappel
  2. 150 g prinsessenboontjes
  3. 100 g kastanjechampignons (of shiitakes)
  4. 400 g kokosmelk (1 blik)
  5. 2 knoflookteentjes
  6. 2 eetlepels rode currypasta
  7. pindanoten
  8. lente-ui

Bereiding

  1. Giet de kokosmelk in een hoge pan en zet op het vuur.
  2. Was de zoete aardappel (je hoeft hem niet te schillen), snijd in grote stukken en voeg toe.
  3. Haal de steeltjes van de prinsessenboontjes, halveer de grote champignons (de kleine laat je heel), snijd de knoflook fijn en voeg alles toe.
  4. Kruid met peper en zout.
  5. Laat alles zachtjes koken tot de aardappelen bijna gaar zijn.
  6. Voeg dan 1 of 2 eetlepels rode curry toe (afhankelijk van hoe scherp die is; proeven tussendoor is de boodschap).
  7. Laat nog even koken tot de aardappelen helemaal gaar zijn.
  8. Verdeel over diepe borden en werk af met fijngesneden lente-ui en grof gehakte pindanoten.

Pascale Naessens

Pascale Naessens

Nee, Pascale Naessens (55) is geen vegetariër, maar wel matig met vlees (en koolhydraten). Het Belgische ex-model (en echtgenote van tv-maker Paul Jambers) houdt haar gerechten het liefst puur. In alle opzichten, want, zo zegt Pascale: “We moeten beter omgaan met onze voedingsbronnen, met meer respect voor mens, dier en natuur. Want er gaat veel fout, zeker qua dierenleed. Ook groenteteelt kan beter, met meer respect voor de natuur.” Deze missie draagt Pascale enthousiast uit in kookboeken en tv-programma’s.

De beste groenterecepten van Pascale

Pascale dook in haar recepten van de afgelopen tien jaar en viste er de beste uit. Pascale: “Groenten zijn de basis van mijn keuken. Ze geven smaak, vorm en kleur, ze maken het koken speels en creatief en zorgen voor variatie op je bord.” Dit boek bevat 65 van haar allerlekkerste vegetarische en veganistische recepten, variërend van kleurrijke salades tot gebakken groenten en geurige ovenschotels. Maak groente de ster in je keuken en profiteer van de goede smaak en gezondheid.

De beste groenterecepten van Pascale | 160 pagina’s, €20,99 ISBN 9789401499422

Food & health
  • Pascale Naessens