Maakt het leven mooier

Dit is waarom prins William Kate ooit dumpte via de telefoon

'Na al hun jaren samen was dit natuurlijk een enorme klap in het gezicht.'

Elke relatie kent zijn ups en downs, ook wanneer het van de buitenkant perfect lijkt. Wist je dat zelfs William en Kate een hele tijd een knipperlichtrelatie gehad hebben? Zeer binnenkort verschijnt het boek Catherine, The Princess of Wales van Robert Jobson, en hij doet hierin een aantal bijzondere onthullingen over deze tumultueuze periode in hun leven.

Break-up

Prins William en prinses Kate leerden elkaar kennen op de universiteit van St Andrews in Schotland. Wat volgde was een prille romance die uiteindelijk uitliep op een royal wedding, maar het had niet veel gescheeld of de zaken waren heel anders gelopen.

Dat de twee in het begin van hun relatie niet altijd even steady gingen, was al bekend. Maar nu blijkt zelfs dat William het ooit uit heeft gemaakt met zijn (toen nog) vriendinnetje... via de telefoon! Volgens royal expert Jobson hadden de twee ooit een "emotioneel beladen telefoongesprek van dertig minuten", waarin de prins aangaf zijn eigen weg te willen gaan. Niet écht volwassen om dat telefonisch te doen, Wills.

Het gesprek

Jobson beweert dat dit telefoongesprek in 2007 plaatsvond, vlak nadat William zijn Oud en Nieuw plannen met Kate gecanceld had. "Uit het niets stelde William ineens voor om uit elkaar te gaan. Hij had het gevoel dat ze 'een beetje ruimte' nodig hadden om 'hun eigen weg te vinden'", schrijft de expert.

Volgens hem zaten de twee duidelijk niet op één lijn wat betreft hun verwachtingen. "William gaf toe dat hij het moeilijk vond om zich te binden in een huwelijk, en daardoor voelde Catherine zich verdrietig en verloren. Na al hun jaren samen was dit natuurlijk een enorme klap in het gezicht", aldus Jobson. "Ze was bovendien teleurgesteld dat William besloot om dit via de telefoon te doen, en niet face to face."

Knipperlichtrelatie

"Dit was niet de eerste keer dat William het uitmaakte met Kate, maar dit keer voelde het wel definitiever", vervolgt Jobson. Volgens hem was het stel drie jaar eerder ook al kort uit elkaar geweest, iets wat door William geweten werd aan hun "onvolwassenheid" toentertijd.

De break-up in 2007 daarentegen, zou dus meer te maken hebben gehad de commitment-issues van Wills. En dat terwijl er al speculaties rond gingen over een aankomende royal wedding. Maar die liet nog even op zich wachten, want pas drie jaar later stapten William en Kate in het koninklijke huwelijksbootje. Eind goed, al goed, zullen we maar zeggen.

Bron: US Magazine | Beeld: NL Beeld