Dit is de kapper van hertogin Kate

Je betaalt er al snel 250 euro voor een knipbeurt.

Haar veelbesproken glanzende lokken, die heeft hertogin Kate onder andere te danken aan topkapper Richard Ward. Bijna wekelijks bezoekt ze zijn salon, waar je voor een föhnbeurt alleen al 100 euro neertelt.

Richard Ward

De luxueuze salon van Ward bevindt zich op het chique Sloane Square in Londen, op steenworp afstand van Buckingham Palace. Naar verluidt brengt de hertogin van Cambridge bijna iedere week wel een bezoekje aan de topkapper, die dan ook koninklijke prijzen hanteert. Voor een knip- en wasbeurt met Richard Ward zélf betaal je 375 euro. Als je je lokken door een andere medewerker wilt laten verzorgen, kan het een stukje goedkoper. De prijzen liggen dan tussen de 250 euro en de 75 euro – voor die laatste prijscategorie krijg je iemand die net z'n opleiding heeft afgerond. Maar een prestigieuze opleiding, dat wel.

How to

Richward Ward heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij dé man is achter de iconische haarstijl van Kate. Hij heeft zelfs een video opgenomen voor iedereen die zich hetzelfde kapsel als de hertogin wil aanmeten. De tutorial stamt al uit 2016, maar anno 2021 is Kate nog altijd een stijlicoon.

De hertogin en haar kapper gaan al ver terug: Richard Ward mag al sinds haar huwelijk met prins William tien jaar geleden de lokken van Kate verzorgen. Het heeft zijn toch al succesvolle salon een fantastische reputatie opgeleverd. Na de lockdown, waarbij ook in Engeland de kappers maandenlang gesloten waren, stonden maar liefst 4000 mensen te trappelen om hun haren in zijn kapsalon te laten knippen. Dit enorme aantal afspraken leverde 'm een leuke 1 miljoen pond op.

Schoonheid van binnenuit

Genoeg geld in de kas dus om wat gratis tips uit te delen. Aan Daily Mail verklapte het haarwonder welke tips hij ál zijn klanten, dus ook hertogin Kate, meegeeft.

“De sleutel tot prachtige lange lokken is ervoor zorgen dat het haar in optimale conditie verkeert. Wanneer je haar gezond is, liggen de haarschubben plat, waardoor ze het licht reflecteren en gaan glanzen. Ik adviseer mijn klanten op vitaminesupplementen te slikken en stylingsapparaten te gebruiken die bijna geen schade veroorzaken. Denk aan hoe je je favoriete kasjmieren trui zou behandelen en behandel je haar dan op dezelfde manier.”

Welke producten Kate precies gebruikt wil haar kapper niet verklappen, maar volgens insiders gaat ze regelmatig met een van Richard's eigen producten naar huis. Die trouwens heel vriendelijk geprijsd zijn (zo'n zeven euro voor een fles shampoo). Balans moet er zijn!

Bron: Daily Mail, Royal Beauty | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws