Monaco’s most wonderful time of the year: prinses Charlene en tweeling openen kerstdorp

De Grimaldi's tellen af naar kerst!

Het haalt het misschien niet bij een Duitse kerstmarkt, maar in Monaco doen ze ook heus hun best om de boel in december feestelijk aan te kleden. Prinses Charlene en haar tweeling openden dit weekend een kerstdorp aan de Middellandse Zee.

Christmas vibes

Het is vandaag 6 december, wat natuurlijk betekent: pepernoten het huis uit, kerstboom erin. In Monaco begonnen ze afgelopen weekend al uitgebreid met het ophangen van de kerstversiering. Prinses Charlene opende daar samen met haar twee koters, prins Jacques en prinses Gabriella, een kerstdorp. Langs de haven waar in de zomer de hele jetset aanmeert, kun je nu kerstbomen kijken, glühwein kopen en naar kerstkoortjes luisteren.

Beeld: BrunoPress

De drie royals werden vergezeld door Charlotte Casiraghi, de dochter van prinses Caroline. Als Chanel-ambassadrice was dit voor haar een goed moment om hun winterse tweed-mantel te promoten. Maar zoek vooral even naar die neon pink handtas van haar. Een vrouw naar ons hart, die Charlotte!

Beeld: BrunoPress

Gabriella, een modeprinsesje in de dop, liet ook weer een nieuwe winterjas zien. Dat de bijna 8-jarige prinses een jaloersmakende collectie designermantels heeft, stelden we eerder al vast. Haar nieuwste aanwinst is van het luxe kindermerk Jacadi Paris en gaat voor 149 euro over de toonbank. Waaruit blijkt dat Gabriella’s smaak nog lang niet zo duur is als die van mama Charlene, die met een beeldige kasjmieren mantel van Akris à 6.420 euro kwam aanzetten.

Aan Jacques, Gabriella en Raphaël (het zoontje van Charlotte) de eer om de kerstlichtjes aan te zetten. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met je royal duties! Beeld: BrunoPress

Kerstcadeautjes

Het is ongetwijfeld niet de enige keer dat we het prinselijk gezin zullen zien deze maand, want de Grimaldi’s zijn dól op Kerstmis. Daarnaast is het natuurlijk de tijd van het jaar voor een flinke portie royal liefdadigheid. Eerder gaven prinses Charlene en prins Albert al pakketten weg aan het Rode Kruis en traditiegetrouw zullen er later in december ook cadeaus worden uitgedeeld aan Monegaskische kinderen. Vorig jaar hielpen Jacques en Gabriella daar ook bij. En dan houden we het Instagram-account van prinses Charlene nog in de gaten voor traditionele kiekjes bij de boom. Monaco’s most wonderful time of the year is begonnen!

Bron: Histoires Royales, UFO No More | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws