Monaco’s Charlotte Casiraghi over Grace Kelly en Chanel

Charlotte laat zich nog altijd inspireren door haar grootmoeder prinses Grace, een waar stijlicoon.

Mode & Monaco zijn nauw aan elkaar verbonden, bewijst ook de dochter van prinses Caroline. Charlotte Casiraghi kreeg als tiener tips van Karl Lagerfeld, heeft kledingstukken van Grace Kelly in de kast hangen en is sinds vorig jaar ambassadeur van Chanel. In Harper’s Bazaar vertelt ze dat haar familie haar nog altijd inspireert.

Mode & literatuur

Alle Monegaskische royals zijn dol op mode, zo ook Charlotte. Al was de Chanel-muze altijd meer geïnteresseerd in literatuur, waarover ze casually kon babbelen met Karl Lagerfeld. “Hij was een zeer gecultiveerd man”, vertelt Charlotte in een nieuw interview met Harper’s Bazaar. “Hij wist dat ik grote interesse had in literatuur, dus hij droeg me op dat deel van mezelf meer te ontwikkelen dan de rest. Het kon hem echt niet schelen of ik van mode hield.” Dus kreeg ze geen fashion-, maar boekentips van de wereldberoemde modeontwerper. Als onderdeel van haar ambassadeurschap van Chanel organiseert Charlotte nu literaire salons in de voormalige woning van Coco Chanel, die zelf ook graag las.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CHANEL (@chanelofficial)

Grace Kelly

De kleindochter van Grace Kelly laat zich nog altijd inspireren door haar beroemde voorouders. “Veel vrouwen in mijn familie, mijn moeder, mijn grootmoeder, mijn overgrootmoeder, waren buitengewoon dappere vrouwen die niet het leven leidden dat van hen werd verwacht.”

Ook onthult Charlotte waar de kledingstukken van haar wereldberoemde oma nu zijn. De meeste zijn gearchiveerd in het prinselijk paleis, maar een deel hangt nog altijd bij de Grimaldi’s in de kast. “Mijn moeder heeft een zwarte Balenciaga-jurk, een heel mooi item, en ook een paar pakken die door een kleermaker in Londen zijn gemaakt. Ik heb een rok en een jas.”

Charlotte en Chanel

Met Karl Lagerfeld als familievriend is de liefde voor Chanel er bij Charlotte met de paplepel ingegoten. “Het is alsof ik ben geboren met Chanel”, vertelde ze in haar eerste video voor het modehuis. “Ik denk dan aan foto’s van mijn moeder toen ze zwanger van mij was. Prachtige foto’s, genomen door Karl Lagerfeld, waarin ze Chanel droeg. En meer recentelijk denk ik aan mijn huwelijk, waarbij ik een van Karls laatste haute couture-jurken droeg.”

We zouden best een blik willen werpen in die kledingkast van Charlotte!

Bron: Harper’s Bazaar, CHANEL, Adelswelt | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws