De winterjassen van Monaco’s modeprinsesje Gabriella

Net zeven jaar, nu al een goed gevulde royal garderobe.

Ze is pas net zeven jaar oud geworden, maar prinses Gabriella mag zich al een van de hardst werkende royals van Monaco noemen. Bij zo’n volle agenda hoort natuurlijk ook een volle garderobe, en daarom heeft de jonge modeprinses nu al een collectie winterjassen en -mantels waar je u tegen zegt. 

Monaco’s volgende stijlicoon

De koninklijke familie van Monaco is rijk aan Chanel-ambassadeurs en stijliconen, dus erg gek kijken we er niet van op dat de dochter van prinses Charlene nu al haar eigen kast vol couture ontwikkelt. Dat we te maken hebben met ’n echt modeprinsesje, bleek vorig jaar toen de destijds zesjarige ‘Bella’ met haar eigen mini Lady Dior-tas à 3.200 euro rondwandelde. Daarnaast is Gabriella volgens haar vader, prins Albert, een echte kleine diva die graag de aandacht naar zich toe trekt. Ook dat belooft nog wat op modegebied!

Rood en fluffy

Eerder deze maand verscheen Gabriella met tweelingbroertje Jacques bij een filmvertoning van The Foundation Prince Albert II. De prinses droeg een rode mantel van (nep?)bont met daaronder een asymmetrische jurk uit de kindercollectie van Stella McCartney. De stoere boots lijken ons een invloed van prinses Charlene.

Prins Jacques en prinses Gabriella bij een filmvertoning, 14 december 2021. Beeld: BrunoPress

Silver lining

Waar is de aluminiumfolie gebleven? Prinses Gabriella is helemaal on trend en niet te missen met deze metallic puffer jacket. En warm ziet het er ook zeker uit – vergis je niet, ook in Monaco wordt het frisjes in de winter.  Opnieuw draagt de prinses hier Stella McCartney. Feestelijk accessoire: de rendierhaarband.

Opening van de kerstmarkt in Monaco, 4 december 2021. Beeld: BrunoPress

Het gilet

Wel een warm bovenlijf, maar geen zware jas? Enter het gilet. Dit romantische exemplaar met nepbont en geborduurde bloemen is van Bonpoint, een merk waar veel jonge royals mee rondlopen. Ook prinses Estelle van Zweden is groot fan (of haar moeder, of haar styliste). De geruite winterjas van Gabriella’s tante prinses Stéphanie is ook een klassieker.

Prinses Gabriella deelt kerstcadeaus uit aan de inwoners van Monaco, december 2021. Beeld: BrunoPress

Prinsessenjas

Dé officiële gelegenheid van het najaar is de Nationale Feestdag van Monaco op 19 november. Voor de chique samenkomst van alle Grimaldi’s droeg prinses Gabriella een ‘harige’ roze mantel van alpacawol, van het label Brunello Cucinelli Kids (prijskaartje: 1300 euro). Een echte prinsessenjas, en goed afgestemd op de pastelkleurige jas van prinses Stéphanie.

Prinses Gabriella tijdens de Nationale Feestdag, 2021. Beeld: BrunoPress

Lichtgewicht

Voor de zonnigere dagen – die kent de Monegaskische winter gelukkig ook – is dit dunne, lichtgewicht manteltje over een sweater de keuze van de prinses. Chic, tijdloos en toch vrolijk!

Prinses Gabriella plant een boom met kinderen uit de buurt, november 2021. Beeld: BrunoPress

Eigen stijl, eigen kapsel

Eerder dit jaar nam Gabriella al het heft in eigen handen door de schaar in haar lokken te zetten – geïnspireerd op het korte koppie van moeder Charlene? – en haar pony schuin af te knippen.  “Gabriella is een rakker, dat kan ik je vertellen. Ze heeft al een geweldig gevoel voor humor, een echt gevoel voor show”, vertelde prins Albert vorig jaar aan PEOPLE over zijn dochtertje. Dus reken maar dat haar eigen stijl snel zichtbaar zal zijn!

Bron: New My Royals, People, Paris Match, UFO No More | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws