Daar is Baby Romanov weer: familie deelt eerste kiekjes van doop

De familie Romanov heeft misschien geen officiële landstroon meer tot hun beschikking, maar budget voor een goede fotograaf en een hoop semi-royale contacten zijn er ten overvloede. Zo deelden de afstammelingen van de Russische keizersfamilie vandaag enkele foto’s van de doop van hun jongste spruit.

Baby Romanov

Die jongste Romanov-telg heet voluit Zijne Doorluchtige Hoogheid Prins Alexander Georgievich, en hij is de zoon van grootvorst George en prinses Rebecca Victoria. Die grootvorst is dan weer de zoon van Hare Keizerlijke Hoogheid Maria I Wladimirovna, het huidige hoofd van het Russische keizershuis.

In oktober 2021 stapte de grootvorst in het huwelijksbootje met zijn Victoria, en eind oktober dit jaar zag hun kleine spruit dus het levenslicht.

Doop

En zoals we uiteraard konden verwachten ging de komst van een kleintje gepaard met een grootse doop. Via Instagram deelde Victoria een eerste foto van de gelegenheid – naar Romanov-standaarden een relatief understated familiefoto met de trotse ouders en grootouders.

Ook kon er nog een trotse foto af met de ouders en hun kleine:

Grote namen

Bij de doop waren een hoop soort-van-royals aanwezig: afgevaardigden met een rijke familiegeschiedenis en alle trots die daarmee gepaard gaat. Zo heeft de jonge Romanov in totaal acht peetouders, waarvan zes met een bepaalde mate van koninklijke of keizerlijke stamboom:

  • Prinses Olga van Savoy-Aosta, een afstammeling van de Griekse royals
  • Prins Joachim Murat, een nakomeling van de Napoleons
  • Russische prinses Elizabeth Lapoukin
  • Prins Michel Orlov, een familielid van wijlen koning Faoud van Egypte
  • Hertogin Dvinskaya Helene Kirby en Bagration, tante van grootvorst George
  • Russische prins Stephane Belosselsky Belozersky

De doop is een flinke mijlpaal voor de nazaten van de Russische keizersfamilie. Net zoals hun bruiloft het eerste huwelijk in de keizersfamilie was sinds hun bloederige (bijna-)einde in 1917, was dit de eerste doop in net zoveel jaren tijd.

Wij kunnen in elk geval niet wachten om de komende jaren van elke mijlpaal rond de jonge Romanov op de hoogte gehouden te worden. Want zo kennen we de keizersfamilie dan ook wel weer.

Bron: Russian Legitimists, Instagram @Rebecca_victoria_romanoff | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws