Prins Harry vertelt hoe hij Meghan écht heeft ontmoet

Het is een van de vele onthullingen uit de nieuwe Netflix-docu Harry & Meghan.

Dat prins Harry en Meghan Markle aan elkaar voorgesteld werden door een gemeenschappelijke vriend, hebben we vaker gehoord. Maar ze hebben elkaar niet ontmoet door een blind date. Integendeel, prins Harry wist héél duidelijk wie hij wilde zien.

Eerste ontmoeting

Wát een inside information komt er plotseling op ons af! In de nieuwe docuserie Harry & Meghan vertelt prins Harry uitgebreid over zijn jeugd in het paleis, het verlies van zijn moeder Diana en zijn problemen met de paparazzi, maar ook zijn liefde voor Meghan komt uitgebreid aan bod.

Hoewel in biografieën over de Sussexjes vaak wordt geschreven dat de prins en de actrice elkaar via een blind date ontmoetten, vertelt prins Harry in de documentairereeks dat de vork anders in de steel zit. “Meghan en ik hebben elkaar op Instagram ontmoet. Ik scrolde door mijn feed en zag een vriend die een video van hen tweeën gedeeld had, een Snapchat-video, met een filter met hondenoren. Dat was het eerste wat ik zag en ik vroeg: Wie is dat?'”

‘Dying to meet you’

De gemeenschappelijke vriend stuurde vervolgens een berichtje naar Meghan: “Zeg, ik weet dat je sinds kort weer single bent, en na de Snapchat-video die ik op Instagram gedeeld heb, kan Prince Haz niet wachten om kennis met je te maken.”

“Wie is prins Haz?” was Meghans reactie. “Ik vroeg of ik zijn feed mocht zien. Mensen vragen of ik hem heb gegoogeld, maar nee. Ik wilde zien wat er in zijn feed stond, niet wat anderen over hem zeiden, maar hoe hij zichzelf presenteert.” Het afgesloten Instagram-profiel van Harry, dat volstond met wildlife-foto’s, werd al snel goedgekeurd door Meghan. Hierna volgde een eerste afspraakje in real life. Door het drukke verkeer kwam prins Harry daarbij een halfuur te laat, maar hé, we weten dat het helemaal goed is afgelopen.

Bron en beeld: Harry & Meghan © Netflix 2022

Laatste nieuws