‘Buigen voor oma’: wat Harry en Meghan vertellen over de royal family

Kniksen en knuffelen: zo leerde Meghan haar schoonfamilie kennen.

Royalty-watchers raken er maar niet over uitgepraat: de Netflix-docu van de Sussexes beheerst vandaag headlines en gesprekken over de hele wereld. De documentaire, die indruist tegen álle stiff upper lip-principes van de Britse royals, beloofde ook in te gaan op de relatie van Harry en Meghan mét de royals zelf.

Queen Elizabeth

Zo vertellen ‘Haz’ en ‘Meg’ in de docu onder andere dat Meghans eerste ontmoeting met een senior royal direct een sprong in het diepe was. Niemand minder dan schoon-grootmoeder koningin Elizabeth had namelijk de primeur qua kennismaking. En dat was ‘zo intens’, blikt Meghan in de docu terug. Zo vertelt ze dat ze pas onderweg in de auto ontdekte dat ze de koningin zou gaan ontmoeten.

“We zaten in de auto naar de Royal Lodge voor de lunch, en [Harry] zegt: ‘Oh, m’n oma is er, we gaan bij haar langs na de kerk.’ En ik herinner me dat we in auto zaten en hij zegt: ‘Je weet hoe je moet kniksen. Toch?’ En ik dacht dat hij een grapje maakte.’

Harry kan haar reactie achteraf wel begrijpen. “Hoe verklaar je dat? Hoe leg je uit dat je moet buigen voor je oma? En dat je een kniksje moet maken? Vooral aan een Amerikaan – het is vreemd.” Meghan verklaart dat ze dán pas begint te begrijpen dat zo’n curtsy wel degelijk erg belangrijk is.

Meghan en Kate

Ook komt de ontmoeting van Megs met schoonzus Catherine aan bod. “Ze kwamen langs voor dinner en ik had gescheurde jeans en blote voeten”, deelt Meghan. En daar wordt het haar weer duidelijk dat de gang van zaken binnen The Firm toch echt anders is dan zij gewend is.

“Ik ben echt een hugger“, vertelt Meghan. “Ik ben altijd een knuffelaar geweest, en ik besefte niet dat dat vrij schokkend is voor veel Britten”, vervolgt de Duchess. “Ik begon heel snel te begrijpen dat de formaliteit naar buiten toe ook naar binnen werkte”, legt ze uit.

Royal echtgenoten

Ten slotte heeft ook Harry nog wat te zeggen over zijn schoonzus, als onderdeel van de serie vrouwen die hoogstpersoonlijk hebben kunnen meemaken hoe het is om via een huwelijk deel te worden van het Britse hof.

Over beelden van zijn schoonzus met sensatiezoekende headlines à la ‘Princess in crisis’, stelt Harry dat elke vrouw die liefde vindt bij een royal ‘willing and capable’ moet zijn om met die druk om te gaan. En dat maakt dat Haz nogal wat bewondering voor dames als Kate heeft. Hij heeft immers met zijn moeder direct meegemaakt hoe ver die druk kan gaan.

Of we in de tweede helft van de serie meer te weten zullen komen over de band van de Sussexes met de Waleses? Dat moet nog blijken. De laatste drie afleveringen komen namelijk volgende week donderdag om klokslag 09.00 uur online op Netflix. Wij slaan vast een nieuwe lading popcorn in!

Bron: Hello! Magazine, Sky News, Netflix | Beeld: Netflix, Harry & Meghan

Laatste nieuws