De helpende handen van Kate én Meghan stappen op

Op dit moment lijken royal schoonzussen prinses Kate en hertogin Meghan weinig met elkaar gemeen te hebben. De één groeit steeds meer in haar nieuwe koninklijke rol als prinses van Wales, de ander zaagt juist aan de stoelpoten van de monarchie vanuit het verre Amerika. Toch hebben Kate en Meghan deze week een grote overeenkomst: ze moeten allebei afscheid nemen van een grote vertrouwelinge.

Opgestapt

Prinses Kate ziet haar rechterhand Hannah Cockburn-Logie namelijk vertrekken. Zij werkte lange tijd als privésecretaris van de prinses, waarbij ze bezoeken in goede banen leidde, de agenda beheerde en zorgde voor gezelschap onderweg. Die rol legde ze eerder dit najaar al neer, maar nu blijkt dat Catherines trouwe hulp ook haar positie als directeur van The Royal Foundation vaarwel zegt, de stichting van de prins en prinses van Wales.

Er staat momenteel geen vacature meer online, dus het lijkt erop dat iemand anders dat felbegeerde baantje naast de princess herself al heeft weten te bemachtigen.

Touwtjes in eigen handen

Ook hertogin Meghan neemt afscheid van de directeur van háár stichting, Archewell. Mandana Dayani kondigde deze week namelijk ook haar vertrek aan. Zij werd eerder door de Sussexjes ingehuurd om het bedrijf vooruit te helpen, toen Meghan en Harry zelf ouderschapsverlof hadden na de geboorte van dochtertje Lili. Inmiddels heeft Archewell een prijswinnende podcast gelanceerd en zit Mandana’s taak erop. Het zijn nu prins Harry en hertogin Meghan zelf die de touwtjes in handen hebben bij hun stichting. “Het vertrek was vooraf al gepland. Het was altijd al de bedoeling dat de hertog en hertogin de leiding over hun bedrijf zouden overnemen”, klinkt het in een verklaring.

Dayani wordt bedankt voor haar ‘passie, toewijding en leiderschap’ en het is duidelijk dat de twee partijen ‘als vrienden uit elkaar gaan.’ “Mevrouw Dayani steunt de hertog en hertogin volledig in hun nieuwe leidinggevende rollen en zal bevriend met hen blijven.” Om meteen maar even alle geruchten de wereld uit te helpen.

Bron: Express, HLN, Deadline | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws