Koningin Máxima wil dat schoolkinderen meer muziek maken in de klas

'Die kinderen hebben muziek nog veel meer nodig', aldus de koningin.

Koningin Máxima hoopt dat kinderen in 2023 nog meer muziek gaan maken in de klas. Dat heeft hare majesteit gezegd in de uitzending van het Kerst Muziekgala.

Meer muziek

Máxima is erevoorzitter van Stichting Méér Muziek in de Klas en was daarom aanwezig bij het Kerst Muziekgala, dat werd opgenomen in de RAI in Amsterdam. Máxima is niet voor niets erevoorzitter van de stichting, want de vorstin vindt het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan muziekonderwijs op scholen in het speciaal onderwijs. “Die kinderen hebben muziek nog veel meer nodig”, zei ze. “Om zichzelf te kalmeren, plezier te hebben en om met elkaar iets te kunnen doen.”

De stichting is in het leven geroepen om zoveel mogelijk scholen het belang van muziek uit te leggen. Op veel scholen is er nauwelijks tijd en ruimte voor muziek, terwijl muziek juist heel veel voordelen met zich meebrengt. Volgend jaar hoopt de stichting nog meer kinderen in aanraking te laten komen met muziek. “Juist die kinderen hebben een zetje nodig”, zei Máxima.

máxima
Máxima bij het Kerst Muziekgala. Beeld: Brunopress

Optredens

Tijdens het Kerst Muziekgala werd er natuurlijk ook opgetreden. Het hoogtepunt van het gala was het optreden van het grootste schoolorkest van Nederland. Het lied dat gezongen werd vond Máxima geweldig. “Het is erg aanstekelijk!”, zei de koningin, die later nog rozen uitdeelde aan alle kinderen. Naast het schoolorkest traden onder meer OG3NE, Edsilia Rombley, Karsu en Kriss Kross Amsterdam op.

Máxima droeg tijdens het evenement een felrode rok, met een donkerrode wikkelblouse. De rok is – uiteraard – van haar favoriete Nederlandse merk Natan Couture.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Brunopress, Instagram

Laatste nieuws