Had je dit lieve detail al gespot in de nieuwe foto’s van Máxima?

De zakelijke foto's blijken een persoonlijk detail te hebben.

Ons koningshuis is er maar druk mee: van handjes schudden naar lezing bijwonen en van buitenlandse trips naar binnenlandse evenementen. Zo ontving koningin Máxima gisteren de minister-president van Vietnam op Paleis Huis ten Bosch voor een belangrijke meeting, maar wij hadden vooral oog voor een zoet detail in deze set zakelijke foto’s.

Verenigde Naties

Als koningin krijg je natuurlijk een hoop royal duties. Zo is onze Máxima bijvoorbeeld ‘speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling’. Een hele mond vol, maar het komt er vooral op neer dat Máx nogal wat prominenten ontmoet in de strijd tegen armoede.

In deze rol had zij maandag een ontmoeting met Phạm Minh Chính, de minister-president van Vietnam. En hier kregen we een hoop zakelijke kiekjes van:

máxima detail
Beeld: Brunopress

Familieliefde

Maar één lief detail trekt in het bijzonder de aandacht vanuit de Groene Zaal van Paleis Huis ten Bosch. Als je namelijk inzoomt…

…spot je een lieve familiefoto van de Oranjes bij de kroning van vader Willem-Alexander. We hebben uiteraard een hoop beelden gezien van die grote dag, en aan familiekiekjes, staatsieportretten en officiële foto’s van de Oranjes hebben we ook geen gebrek.

Maar de gezinsfoto van de Oranjes op die grote dag in 2013? Die komt niet in de officiële archieven van de RVD voor. Toch prijkt-ie daar echt achter Máxima op de foto’s vanuit Paleis Huis ten Bosch.

Normaal

De foto, die genomen lijkt in de Mozeszaal van het Paleis op de Dam is een klein stukje ‘normaal’ voor het gezin rond koning Willem-Alexander. Waar de één familiefoto’s op de schoorsteenmantel heeft van een vakantie, feestdag of zwemdiploma-uitreiking, is die grote troonswisseling nu eenmaal een belangrijke dag geweest voor de Oranjes. En zo’n kleine kiekje van het vijfkoppige gezin binnen een instituut als het koningshuis, is natuurlijk een ontzettend lief aandenken.

Bron: RVD | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws