Hoe het nieuwjaarsfeest van de royal family zal verschillen nu Queen Elizabeth er niet meer is

Worden de jaarlijkse tradities voortgezet?

Net zoals het deze kerst ook de eerste kerst was voor de Britse koninklijke familie zónder Queen Elizabeth, gaan ze nu ook het nieuwe jaar in zonder hun geliefde moeder en grootmoeder. De koninklijke tradities die ieder jaar door Queen Liz met oud en nieuw werden nageleefd, zullen dit jaar daarom iets veranderen.

Kerst

Het was dit jaar de eerste kerst zonder Queen Elizabeth. Er werd daar dan ook op verschillende momenten bij stilgestaan. Zo gaf Charles in zijn eerste kerstspeech bijvoorbeeld een mooi eerbetoon aan zijn overleden moeder en werden andere tradities zoals de jaarlijkse kerstlunch op Buckingham Palace eer aangedaan. Overigens heeft de Queen de afgelopen jaren een paar van deze tradities moeten laten schieten, onder meer vanwege de gezondheid van prins Philip en vanwege de coronapandemie. Daarom konden verscheidene nieuwjaarstradities ook niet altijd doorgaan. Dit jaar hoopt de koninklijke familie deze tradities rond de jaarwisseling wel weer voort te zetten.

Kerkdienst

Zo ging in het verleden Elizabeth altijd naar de nieuwjaarsdienst in de kerk in St. Mary Magdalene in Sandringham. Dit is overigens dezelfde kerk die Kate en William en hun kroost bezochten op kerstochtend. Er wordt verwacht dat Charles – net zoals zijn wijlen moeder ieder jaar – deze nieuwjaarsdienst ook zal gaan volgen. Waarschijnlijk doet hij dit in gezelschap van andere familieleden en vrienden die met kerst niet aanwezig konden zijn in Sandringham. Prinses Anne schitterde tijdens de kerstdienst bijvoorbeeld in afwezigheid vanwege een verkoudheid. De prins en prinses van Wales worden niet verwacht tijdens de nieuwjaarsdienst, zij vieren het Nieuwjaar meestal in Norfolk, of bij Kate’s ouders in Buckinghamshire.

Toen de Queen nog leefde was het gebruikelijk dat iedereen opbleef tot middernacht en pas naar bed ging wanneer de Queen dat ook ging. Haar vroegere privé-secretaris Sir William Hesletine onthulde dat zelfs het personeel op Sandringham ook opbleef: “Niemand vond het goed om eerder naar bed te gaan dan de koningin,” onthulde hij. Verder wordt verwacht dat Charles andere tradities zoals het schieten en paardrijden ook voort zal zetten. We zijn benieuwd!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws