King Charles pakt oude kersttraditie weer op in Windsor Castle

Bijna álle royals zijn van de partij.

King Charles en Queen-Consort Camilla maken zich op voor hun eerste kerst als monarch, en dat wordt een drukke agenda. Eerste activiteit: nieuw leven inblazen in een oude kersttraditie. 

Lunchen met de familie

Het is dit jaar de eerste kerst zonder Queen Elizabeth. Er wordt dan ook verwacht dat daar op verschillende momenten bij stil wordt gestaan. Het opnieuw organiseren van de traditionele kerstlunch is in ieder geval al een goed begin. Jarenlang ontving de koningin haar familie in Buckingham Palace, met de laatste bijeenkomst in 2019. Corona heeft sindsdien roet in het kersteten gegooid, maar dit jaar kan de lunch dus weer opnieuw georganiseerd worden.

Tot de gasten van Charles behoren de nakomingen van de overleden koningin, evenals de kinderen en kleinkinderen van prinses Margaret, de Gloucesters en de Kents. Ook de Windsors zullen aanschuiven, en wordt verwacht dat prins George, prinses Charlotte en prins Louis ook aanwezig zullen zijn. Wat leuk!

Kerst op Sandringham

Kerst is natuurlijk niet compleet zonder de royal leden in Sandringham, en de King en Queen-Consort vieren de feestdagen verder op het voormalige landgoed van de overleden koningin in Norfolk.

Sandringham kerst
De royal family tijdens hun traditionele wandeling, in 2018. Bron: BrunoPress

Buckingham Palace liet in een korte verklaring weten: “De koning en de koningin-gemalin, vergezeld van leven van de koninklijke familie, zullen de ochtenddienst bijwonen op eerste kerstdag in Sandringham Kerk, op zondag 25 december 2022.”

De bijeenkomst in Sandringham is de eerste keer sinds 2019 dat de koninklijke familie weer met z’n allen de Kerst doorbrengt. Naast leden van de royal family, wordt ook verwacht dat Camilla’s kinderen en kleinkinderen zich voor het eerst sinds hun huwelijk bij hen zullen voegen.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws