De bijzondere kerstcadeaus van koning Charles

Volgt de koning de eeuwenoude traditie op?

Lees ook

De royal family staat dit jaar een bijzondere kerst te wachten. Het is namelijk de eerste keer dat ze het vieren met Charles als koning en zonder Queen Elizabeth. En als regerend monarch, staat Charles dan ook nog wat extra’s te wachten… 

Kerstbomen en geld

Charles kan maar beter een hoop inpakpapier en linten inslaan, want het is traditie dat de koning geschenken uitdeelt. En niet weinig ook. Zo deelde de koningin altijd kerstbomen uit vanuit haar Windsor Crown Estate. Het is een traditie die in 1937 is begonnen door haar vader, koning George VI – en we verwachten dat haar zoon de traditie voortzet.

De koningin schonk elk jaar kerstbomen aan Westminster Abbey, St. Paul’s Cathedral, St. Giles’ Cathedral en de Canongate Kirk in Edinburgh. Maar ook kerken en scholen in de omgeving van Sandringham konden rekenen op een boom van HM. Daarnaast doneerde ze geld aan verschillende liefdadigheidsinstellingen in Windsor.

1500 kerstpuddingen

Al het paleispersoneel kon bovendien rekenen op een kerstpudding die door de koningin werd betaald. Elke pudding ging gepaard met een wenskaart die door de Queen zelf of door haar echtgenoot, prins Philip, geschreven was. Hoewel wij kerstkaarten schrijven al een hele klus vinden, zullen Elizabeth en Philip hier wel even zoet mee zijn geweest. In totaal gaven ze maar liefst 1500 kerstpuddingen weg als kerstpakket.

Nieuwe tradities

Het is waarschijnlijk dat koning Charles de feestelijke tradities zal voortzetten en op kerstbomen, geld en kerstpudding gaat trakteren.

Waar de royal family dit jaar kerst gaat vieren, is nog niet bekend. Voorheen trokken ze allemaal naar het landgoed Sandringham in Norfolk. In de jaren zestig werd het feest gevierd in Windsor Castle. Leuke landhuizen genoeg om uit te kiezen!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook