Van tafel: King Charles verbiedt dit eten in het paleis

Koning Charles blijft een vreemde eend in de bijt...

Wat de koning zegt, dat moet gedaan worden. Koning Charles maakt er goed gebruik van. Hij heeft namelijk een specifiek product verboden voor alle koninklijke residenties – en hier is hij heel serieus over… 

Foie gras

In een brief naar dierenorganisatie PETA laat de koning weten dat er door het paleis geen foie gras gebruikt of aangekocht wordt. Charles sprak zich hier al eerder over uit, toen hij nog Prince of Wales was. Toen was het alleen voor de residenties die hij als prins gebruikte. Nu hij monarch is, gaat hij een stapje verder.

Ganzen en eenden

Dierenrechtenactivisten hebben al laten weten dat ze het een mooi initiatief vinden. Foie gras wordt namelijk gemaakt van vetgemeste levers van ganzen en eenden, die met geweld gevoerd worden. Charles, die al zijn hele leven begaan is met de natuur en het welzijn van dieren, vindt het daarom niet kunnen dat het nog geconsumeerd wordt in het paleis.

Faux gras

Elisa Allen van PETA is zeer tevreden over het besluit. “Mensen zouden het voorbeeld van de koning moeten volgen en foie gras van het menu moeten bannen. Beelden van ganzen of eenden die gedwongen worden om meer voedsel op te nemen, laten je meteen kokhalzen. Waarom zou je het product dat eruit voortkomt dan eten?” Voor iedereen die foie gras niet kan missen met de kerst, heeft Allen een goede tip: faux gras. “Wij zullen een pakje daarvan naar de koning sturen, als dank voor zijn diervriendelijk beleid”, vertelt Allen.

Bron: HLN | Beeld: BrunoPress 

Laatste nieuws