Een eerste kerst op de troon: dit kan Charles verwachten

Familieman én koning: Charles gaat een drukke kerst tegemoet.

De feestdagen komen eraan, en dat betekent dat we tot onze oren tussen pakpapier, gedichten, surprises, dennennaalden, en wishlists zitten. De Britse royals zijn natuurlijk óók volop bezig met hun kerstvoorbereidingen, maar dat ziet er bij hen toch een beetje anders uit.

Koninklijke kerst

Voor de Britse royals zullen de laatste weken van het jaar bitterzoet zijn: een eerste kerst zonder hun moeder, grootmoeder en overgrootmoeder – maar ook een periode van samenkomen, terugblikken, en herinneringen delen.

Jarenlang draaide kerst bij de Windsors namelijk om Queen Elizabeth. Zij verbleef dan op haar Sandringham Estate, waar de hele familie samenkwam voor cadeaus, diner, een kerkdienst en uiteraard een hoop gezelligheid. Het Britse Hof heeft al bevestigd dat de traditie om kerst te vieren op Sandringham ook dit jaar wordt voortgezet.

C and C and C

Of in elk geval: de bevestiging is er dat in elk geval Charles en Camilla hun eerste Christmas samen doorbrengen op het landgoed in Norfolk. Royalty-expert Emily Nash van Hello! Magazine durft wel te speculeren dat de kersttradities van de royals grotendeels hetzelfde zullen blijven.

“Het is een kans voor hen om samen te komen en hun herinneringen te delen en familietradities te vervolgen op de plek die zij (Queen Elizabeth, red.) zo liefhad”, stelt Nash. “Ik denk dat de royal family alle tradities die zij associëren met Kerstmis op Sandringham in ere zal willen houden. Cadeau’s uitwisselen op kerstavond, een wandeling naar St Mary Magdalene voor de kerstdienst…maar er is geen twijfel dat het een emotionele tijd voor ze zal zijn zonder hun matriarch”, legt de royaltykenner uit.

Kersttradities

Daarnaast geldt natuurlijk voor Charles dat hij als koning ook enkele royal duties heeft rond de kerst – waarvan de jaarlijkse kerstspeech één van de meest belangrijke is. “Ik weet zeker dat hij zal terugblikken op de bijzondere regeerperiode van zijn moeder en de stroom aan liefde en steun die hij na haar dood ontving”, stelt Nash over het belangrijke televisiemoment.

Overigens is de nieuwe generatie royals ook al hun eigen kersttradities aan het opzetten. Zo host la Middleton op 15 december voor de tweede keer het Royal Carols: Together at Christmas event. Wie weet welke tradities er verder nog gaan volgen!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws