Prinses Laurentien bereikt mijlpaal met project voor vluchtelingen

'Het raakt me diep', deelt de prinses.

De Oranjes zitten niet stil. Prinses Laurentien zet zich bijvoorbeeld al langere tijd in voor taal en taalontwikkeling, en deelde in september vorig jaar zich hard te maken voor een bijzonder initiatief. Zo is zij betrokken bij Better Time Stories, voor families van Oekraïense vluchtelingen. Hiermee is onlangs een bijzondere mijlpaal bereikt!

Boeken

Door de oorlog in Oekraïne, zijn er heel veel kinderen op de vlucht geslagen vanuit het Oost-Europese land. Met de inval door Rusland zijn veel gezinnen uit elkaar gerukt door de oorlog, en hebben kinderen elders een veilige thuishaven moeten opzoeken. Zonder één of beide ouders terechtkomen in een land waar je de taal niet spreekt en niemand kent? Je moet er niet aan denken.

Hierom zet Better Time Stories, waar Laurentien de beschermvrouw van is, zich in om speciale prentenboeken te kunnen bezorgen bij deze kinderen. Het idee erachter is dat familieleden die nog in Oekraïne zijn, het boek via een app kunnen inspreken voor de kinderen. Zo kunnen ze op afstand alsnog worden voorgelezen door hun dierbaren.

Mijlpaal

Onlangs kreeg de organisatie de 10.000e aanvraag binnen voor een set boeken, en dat is natuurlijk een flinke mijlpaal! In een verklaring laat prinses Laurentien weten ‘geraakt’ te zijn door de belangstelling.

Ze deelt: “Voor een kind dat opgroeit, is het horen van een vertrouwde stem van onschatbare waarde. Het raakt me diep dat al zoveel gevluchte gezinnen een aanvraag hebben gedaan voor de set boeken. Dat zegt iets over de grote behoefte die er is om het contact met het thuisfront op allerlei manieren aan te grijpen. De verhalen van Better Time Stories laten de kinderen zien dat thuis bestaat uit de mensen die van je houden, waar je je ook bevindt.”

Internationaal

Daarnaast is een andere wens van Laurentien voor het project inmiddels ook in vervulling gegaan. Bij de launch in september deelde de prinses nog dat zij hoopte dat ook andere landen van het initiatief gebruik zouden maken. Minder dan een maand na de launch in Nederland, ging ook in Duitsland namelijk het Better Time Stories-project van start. Laurentien (en de rest van de organisatie) mogen zichzelf dan ook absoluut een schouderklopje geven!

Bron: Vorsten, Beau Monde archief | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws