Koning Charles bezoekt Schotland in style

Hij heeft zijn Schotse kilt weer uit de kast getrokken!

Koning Charles heeft zijn taken na de kerstvakantie weer opgepakt en verschijnt voor het eerst sinds de publicatie van Harry’s memoir in het openbaar. Voor zijn eerste uitstapje naar Schotland toont de koning zich in een wel heel passende outfit. Voor de gelegenheid heeft Charles namelijk zijn kilt weer eens uit de kast getrokken!

Bezoek aan Schotland

Voor zijn eerste publiekelijke uitstapje dit jaar is de koning naar Schotland gegaan. Hij heeft hier onder andere een bezoekje gebracht aan een buurthuis in het dorp Aboyne. Voor de gelegenheid verscheen de koning geheel in stijl in een groen geblokte kilt.

Beeld: BrunoPress

Natuurlijk zijn alle ogen nu op de Britse royals gericht na de bijna eindeloze stroom stennis vanuit Montecito. Maar als we die brede lach moeten geloven lijkt de koning er niet zo mee te zitten.

Niet de eerste keer in kilt

Dit is overigens niet de eerste keer dat Charles in een kilt is verschenen. De koning is namelijk niet vies van zo’n traditioneel tartan-kleedje.

Beeld: BrunoPress

Zo verscheen hij in 1972 samen met moederlief Queen Elizabeth en zuster prinses Anne in matchende kilts.

Beeld: BrunoPress

En toonde hij zich een paar jaar later wederom geheel in Schotse stijl tijdens zijn bezoek aan Schotland kort na zijn huwelijksreis met prinses Diana.

Beeld: BrunoPress

Koning Charles bewijst, ook tijdens een vakantie met zijn zoons, maar weer: de Schotse kilt zit hem als gegoten. Hij is overduidelijk een groot fan van deze Schotse traditie en ach, het is een lekker bevrijdend alternatief op de immer zo formele pantalons van de royal heren.

Bron: Hello! | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws