Bonjour, bonjour: bestemming Charles’ eerste staatsbezoek bekend

Een speciaal moment voor koning Charles.

Bronnen hebben bevestigd dat Koning Charles III voor zijn eerste staatsbezoek naar Parijs zal gaan. De koning zou namelijk in maart op bezoek gaan bij de Franse president Macron. 

Speciaal moment

Voor de koning is dit toch een speciaal moment, want dit tripje wordt zijn eerste officiële staatsbezoek sinds hij de troon over heeft genomen van Queen Liz. Samen met koningin-gemalin Camilla zal hij eind maart afreizen naar Parijs. Nog voor Charles de kroon daadwerkelijk opgezet krijgt, heeft hij er dus al een eerste staatsbezoek op zitten.

President Macron

Charles gaat naar Parijs op uitnodiging van president Macron, en de Franse overheid kijkt erg uit naar het bezoek. “Achter de schermen zijn Franse diplomaten druk bezig met de voorbereidingen voor het staatsbezoek”, aldus een bron van de Daily Mail. Ook staat er een groots diner op de planning in de officiële residentie van president Macron, het Élysée-paleis.

Bezoek

Het staatsbezoek van koning Charles en koning Camilla betekent veel voor de Fransen. Ze zien het bezoek als “een groots symbool” omdat het zijn eerste staatsbezoek is als koning van het Verenigd Koninkrijk. Ook zien de Fransen het als een eer dat de koning nog voor zijn officiële kroning, op 6 mei, afreist naar Parijs. “Het laat zien dat Frankrijk een prioriteit is voor de koning”, aldus de Daily Mail. Of de koning net als zijn moeder destijds ook zal gaan genieten van een rondvaart op de Seine, zal de tijd leren. Wij hadden het wel geweten!

Bron: Daily Mail | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws