Koning Charles deed smeekbede bij Harry en William

'Maak niet van mijn laatste jaren een ellende.'

Prins Harry onthult een hartverscheurend moment tussen zijn broer Prins William, zijn vader koning Charles en hemzelf in zijn veelbesproken autobiografische memoires Spare. Vaderlief zou namelijk zijn zoons gesmeekt hebben om te stoppen met ruziën. De Britse krant The Guardian heeft Harry’s boek al ingezien en deelt de details.

Ruzie

Dat de relatie tussen Harry en het Britse koningshuis nogal troebel is, wordt niet onder stoelen of banken gestoken. Na de docuserie Harry & Meghan en in aanloop naar de boekpublicatie van Harry’s memoires Spare, komen er steeds meer beschuldigingen naar buiten. En the drama continues, want hier wordt duidelijk dat de Britse broers de laatste jaren veel onenigheid hadden.

Smeekbede

En dat heeft ook z’n impact op de rest van de Windsors. Britse krant The Guardian lekte dat er al vanaf de eerste pagina’s pijnlijke details naar voren komen uit gesprekken tussen Harry en de overige senior royals.

Zo deelt de krant dat het voor vader Charles natuurlijk hartverscheurend is om te zien dat zijn zoons niet goed met elkaar overweg kunnen. In zijn memoires deelt Harry een moment waar Charles tussen zijn ruziënde zoons in komt te staan. “Alsjeblieft jongens”, zegt hij, “maak niet van mijn laatste jaren een ellende”, aldus The Guardian. Of de prinsen naar de smeekbede van hun vader zullen luisteren blijft nog even een vraag.

Boek

Harry’s boek Spare verschijnt namelijk 10 januari in de boekhandels en staat volgens The Guardian vól met details en onthullingen over Harry’s relatie met het Britse koningshuis. In de gelekte fragmenten treedt de Duke bijvoorbeeld in detail treedt over een confrontatie die hij gehad heeft met zijn broer in 2019, die afgelopen zou zijn in een vechtpartij en ‘zichtbare verwondingen’.

Één ding is zeker: het nu al spraakmakende boek van de Duke of Sussex gaat veel losmaken. Wij liggen vast klaar met ons slaapzakje voor de boekhandel!

Bron: Hello, The Guardian | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws