Prinses Kate maakt zich op voor een bitterzoete verjaardagsweek

De Britse royals zetten zich schrap voor de komst van de memoires van prins Harry.

Kate Middelton, de geliefde prinses van Wales, viert op maandag 9 januari haar 41e verjaardag. Echter, helemaal in de feeststemming zal de royal waarschijnlijk niet komen. Het Britse koningshuis maakt zich namelijk op voor de verschijning van het boek van prins Harry, dat vanaf 10 januari in de boekhandels ligt. 

Kerstvakantie

Het is een feestelijke periode voor de prins en prinses van Wales. Wils en Kate hadden namelijk kerstvakantie afgelopen week, en dat betekende een welverdiende pauze van hun royal duties. Ze verbleven met kerst in Sandringham en maakten samen met de kids een tripje naar de kerstman in Lapland UK. Maar of de 41e verjaardag van de prinses van Wales ook zo feestlijk gaat worden dit jaar, is nog maar de vraag.

Verjaardag

Normaal gesproken viert de prinses haar verjaardag in private in Kensington Palace, maar dit jaar zullen er ongetwijfeld wat zorgen zijn bij de Britse royals over het boek van prins Harry – dat één dag later uitkomt. Ook heeft Harry twee grote interviews gegeven die uitgezonden worden de nacht vóór Kate haar verjaardag.

In de trailers van de interviews wordt duidelijk dat prins Harry zal ingaan op de band met zijn broer en vader. In de trailer is tevens een nogal emotionele Harry te zien. “Ik wil een familie, geen instituut”, klinkt het. Daarnaast worden de interviews beschreven als “onthullend en explosief”. De kans is groot dat de Sussexjes dit jaar niet aanwezig zullen zijn op het partijtje van Kate.

Memoires

10 januari 2023, één dag na de verjaardag van Kate, ligt het – nu al veelbesproken boek – Spare, van schoonbroer Harry in de boekhandels. Het tell-all boek is naar Harry’s eigen zeggen geschreven door de ‘man die hij is geworden, en niet als de prins die hij ooit was’. In het boek blikt de Duke of Sussex terug naar hoe het was om op te groeien in de royal family, zijn moeder te verliezen en legt hij uit waarom hij afstand heeft genomen van de Britse royals.

Bron: Hello | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws