Waarom Kate en William een drukke periode tegemoet gaan

William en Kate zijn immers de toekomst van de firm.

De takenlijst van prins William en prinses Kate was al uitgebreid, maar daar komen naar verluidt nog meer taken bij. Nu de firm steeds minder leden heeft – mede doordat Harry en Meghan er niet meer voor werken – wordt de to do list van prins en prinses van Wales hoogstwaarschijnlijk alleen maar langer. 

Decennium aan internationale tournees

Daniela Elser, royal expert en schrijver, vertelt hierover in de New Zealand Harald. De extra taken voor Kate en Wills hebben volgens haar alles te maken met het toekomstbeeld, zeker nu Charles op de troon zit. Ze schrijft: “Koning Charles en koningin-gemalin Camilla hebben nog maar een decennium aan internationale tournees in zich, waardoor alleen William en Kate de kroon op het Wereldtoneel kunnen dragen.”

Hierbij speelt er volgens Elsar ook mee dat er minder werkende senior royals zijn. “In 2030 zullen er, afgezien van de King en Queen-Consort, Walesen en de Wessexen, de enige andere overgebleven naam op het officiële werkrooster de ontembare prinses Anne zijn.” Hier heeft ze een goed punt, want prinses Anne voltooide dit jaar de meeste opdrachten, namelijk 214.

Extra taken

William en Kate hebben daarnaast ook nog de opvoeding van hun kinderen, prins George, prinses Charlotte en prins Louis, grote projecten, William’s Earthshot Prize en Kate’s Early Years Foundation. Met nog meer taken erbij is het dus maar de vraag wanneer de toekomstige koning en koningin gaan uitrusten of überhaupt gaan slapen.

Drukste royal

Reboot SEO Company keek overigens naar alle senior royals en hoeveel opdrachten zij het afgelopen jaar hebben voltooid. De top 5 is erg verrassend, met prinses Anne die dus op nummer één staat met 214 opdrachten. Op nummer twee stond King Charles, die 181 taken had afgevinkt. Een derde plek was voor prins Edward met 143 opdrachten, en zijn vrouw Sophie op de vierde plek met 138. En William? Die was goed voor een vijfde plek met ‘maar’ 126 opdrachten.

Bron: Express.co, Hello! Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws