Aha: dit is de hardst werkende royal onder de Windsors

Deze zagen we niet aankomen.

2022 zit er bijna weer op, en dat betekent dat er een hoop jaaroverzichten, eindejaarslijstjes, en terugblikken naar buiten komen. Ook kunnen we eens goed de balans opmaken: wat is er allemaal het afgelopen jaar gebeurd? Welke royals hebben we het vaakst gezien? Die laatste vraag kunnen we nu in elk geval beantwoorden.

Working Windsors

Handjes schudden, wandelingen maken, keuvelen met de kids, bloemen in ontvangst nemen, dansjes doen en lezingen bijwonen. De royals hebben het er maar druk mee. Helemaal in het Verenigd Koninkrijk, waar de royals een tumultueus jaar achter de rug hebben, zijn de ogen meer dan ooit gericht op de koninklijke familie.

En wat is er dan beter voor een beetje goodwill onder je volk dan het enthousiast uitvoeren van je royal duties?

Link tool: post not found

Top tien

Zo heeft Hello! Magazine de volledige lijst gedeeld van de hardst werkende senior royals. Prinses Alexandra valt met 44 officiële verschijningen net buiten de top tien. Op de tiende plek van de lijst verschijnt vervolgens haar broer, prins Edward, de Duke of Kent. Plek negen is vervolgens gereserveerd voor niemand minder dan Kate Middleton. Zij was over heel 2022 als royal bij negentig evenementen. Een goed deel hiervan waren uiteraard liefdadigheidsprojecten rond kinderen – en Kate met kids? Dat blijft een gouden combinatie.

Op de achtste plek staat vervolgens de Duchess of Gloucester, Birgitte. Zij zet zich ook in voor allerhande organisaties, en daarmee was zij goed voor 94 verschijningen. Haar man, de Duke of Gloucester, moet ze echter één plekje boven zich dulden. Hij voerde een mooie ronde honderd royal engagements uit dit jaar. De zesde plek van de ranglijst is vervolgens ook voor een bijzonder bekend gezicht. Hier staat namelijk Camilla, de koningin-gemalin van Charles. Zij verscheen dit jaar 102 keer om plichtsgetrouw haar royal duties uit te voeren.

En de top vijf? Daar vinden we de échte bikkels onder de Windsors.

5. Prins William

Prins William
Beeld: Brunopress

Op de vijfde plek staat de huidige Prince of Wales. William was over heel 2022 maar liefst 126 keer te spotten in zijn rol als royal. Hiermee is hij de hekkensluiter van deze top vijf.

4. Sophie van Wessex

Sophie van Wessex bij Royal Ascot
Beeld: Brunopress

De schoondochter van wijlen Queen Elizabeth hebben we dit jaar regelmatig in actie gezien. Hoewel dat niet altijd even soepel ging, was Sophie toch een graag geziene gast en kwam ze opdagen bij 138 koninklijke afspraken.

3. Edward van Wessex

edward wessex
Beeld: Brunopress

De jongste zoon van Queen Elizabeth heeft het ook druk gehad dit jaar. Hij mocht maar liefst 143 keer aantreden voor zijn royal duties, en dat deed hij dan ook met verve.

2. Koning Charles

Beeld: Brunopress

Charles en Camilla zijn altijd druk. De voormalig kroonprins en huidig koning zat voor zijn troonsbestijging al niet stil, en dat is met zijn nieuwe rol na het overlijden van koningin Elizabeth niet minder geworden. Hij voerde dit jaar een indrukwekkende 181 royal engagements uit.

1. Prinses Anne

Prinses Anne
Beeld: Brunopress

Toch is er maar één Windsor die absoluut de kroon spant qua noblesse oblige. En dat is niemand minder dan Anne, Princess Royal. De jongere zus van Charles heeft inmiddels de 72 jaar aangetikt, maar achter de geraniums zitten? Daar denkt zij nog absoluut niet aan. De graag geziene prinses kwam dit jaar maar liefst 214 keer opdagen uit naam van het koningshuis.

Uit de top drie blijkt maar weer: op zijn jongere broer en zus kan Charles dus rekenen!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws