Koninklijke misser bij Royal Variety: ‘Jij hoort gewoon te knikken’

De schoonzus van Charles liet geen goede indruk achter.

Lees ook

Kerst bij de Britten kent vele tradities. Onder andere staat er standaard de Royal Variety Performance op het programma. Normaliter zijn hier een hoop senior royals bij aanwezig, maar deze keer namen alleen de Wessexes plaats in de royal box. Enkele van de aanwezigen hadden gravin Sophie echter liever óók niet willen zien, blijkt nu.

Royal Variety

Elk jaar wordt de absolute top van de Commonwealths entertainment-wereld uitgenodigd voor de grote Royal Variety Performance. Cabaretiers, zangers en bands, theater, toneel en zelfs goochelarij: allen zetten hun beste beentje voor om indruk te maken op de royals.

Alleen niet iedereen maakte dit jaar een góede indruk, en vice versa was dat ook niet het geval. Cabaretier Frank Skinner heeft in een interview namelijk flink uitgehaald naar Sophie, gravin van Wessex, de schoonzus van koning Charles. Zij was dit jaar samen met manlief Prince Edward voor het eerst aanwezig bij de show.

Ziek

Tijdens de show verscheen Frank Skinner met enkele collega’s op het podium om een voetbal-meezinger ten gehore te brengen, alleen dat ging niet helemaal van een leien dakje. “Ik werd steeds zieker naarmate de dag vorderde”, legt Skinner uit. “Ik kraakte mezelf door de repetities heen en ’s avonds deden we de show. Het zingen deed gewoon zeer. Ik liet me niet tegenhouden door vier minuten pijn. Het deed echt, fysiek zeer.”

Natuurlijk hoop je dat zoiets bij geen enkele performance gebeurt, maar tegenover een publiek met royals? Oei!

sophie wessex frank skinner
Zelfs op de foto’s druipt het ongemak eraf. (Beeld: Brunopress)

Faux Pas

Bij de Royal Variety Performance is het bovendien de gewoonte om na afloop handjes te schudden met en complimentjes in ontvangst te nemen van de aanwezige royals. Skinner merkt op dat Sophie weinig meelevend was. “Houd in gedachten dat ik een ontzettend zware dag gehad heb en me er dapper door heen heb geslagen. Sophie komt er vervolgens aan en zegt: ‘Nou, jij kunt hier beter niet je werk van maken.'”

“Ik dacht: ‘wacht, dit is niet hoe dit hoort te werken'”, deelt Skinner. “Ik vroeg: ‘Was het zo slecht?’, en ze zei: ‘Nou ja, ik kon wel merken dat dit niet is wat je normaal doet.'” Skinner legt uit dat hij zich probeerde te verdedigden, maar dat Sophie maar vol bleef houden dat hij simpelweg niet wist waar hij mee bezig was. Awkward…

“Ze keek me aan met zo’n blik van: ‘Je hoort niet tegen me in te gaan. Jij hoort gewoon te knikken.’ Het was bijzonder ongemakkelijk”, sluit de komiek zijn relaas af. Tja, we begrijpen Sophie natuurlijk wel! Zo’n eerste keer een nieuwe royal duty uitvoeren is niet altijd even makkelijk – dit is immers niet wat zij normaal doet. Misschien kan de royal daar zelf nog haar werk van maken?

Bron: Hello! Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook