Royal nanny’s in Monaco: ‘We riepen dat ze niet mocht weggaan’

Prinses Caroline was liever bij haar nanny dan bij moeder Grace Kelly. En hoe zit het eigenlijk met de huidige generatie?

Opgroeien in een royal gezin is niet altijd makkelijk. Caroline en Albert, die een hechtere band hadden met hun nanny dan met moederlief Grace Kelly, kunnen erover meepraten. Maar hoe zit het met de jongste generatie Grimaldi’s?

Grace Kelly & de nanny’s

“Tot we veertien jaar oud waren, aten we nooit samen met onze ouders”, herinnert prinses Caroline zich al eens in het boek Albert II of Monaco, The Man and The Prince. Het was destijds niet gek in koninklijke kringen dat ouders niet zo betrokken waren bij de opvoeding van hun kroost, en in Monaco was dat niet anders. Daardoor hadden prinses Caroline en prins Albert een veel betere band met hun geliefde nanny, Maureen Wood, dan met hun ouders prinses Grace en prins Rainier.

“Voor mijn broer en mij was Maureen een sleutelfiguur in ons leven”, vertelt ze. “Toen we klein waren, hadden we waarschijnlijk een betere band met onze nanny dan met onze ouders. Als ze de rots verliet, schreeuwden Albert en ik: ‘Niet weggaan, niet weggaan!’ We waren dagenlang verdrietig. Meestal moest onze moeder haar opbellen om haar te vragen eerder terug te komen dan gepland.”

Prins Rainier, prinses Grace, prinses Caroline, prins Albert en prinses Stéphanie. Beeld: BrunoPress

De nanny’s van Jacques & Gabriella

Prins Albert en prinses Charlene zouden hun best doen om tweeling Jacques en Gabriella wel zoveel mogelijk zelf op te voeden. Vooral Charlene was jarenlang een praktische moeder, vertelde prins Albert al eens aan PEOPLE. “Ze wil zo vaak mogelijk bij haar kinderen zijn. Ze staat samen met de kinderen op om 6 uur en spendeert de ochtend met ze. Iedere dag weer […] Ze heeft laten zien dat ze een zeer georganiseerde, fantastische moeder is.”

Toch zijn er ook royal nanny’s in het spel. Bij de doop van prins Jacques en prinses Gabriella kwamen ze al om de hoek kijken, en als de Grimaldi’s er een dagje op uit trekken is dat zelden zonder kindermeisje of twee. En bij prinses Charlenes lange verblijf buiten het Monegaskische hof, zullen ze al helemaal onmisbaar geweest zijn. Al zijn er altijd nog de tantes…

Prinses Caroline, prins Jacques, prinses Gabriella en prinses Stéphanie, november 2021. Beeld: BrunoPress

Caroline & Stéphanie

Ondanks de lange afwezigheid van Charlene, was het vooral de familie die voor de 7-jarige Jacques en Gabriella zorgde. Dit heeft prins Albert meerdere keren benadrukt. Vooral tantes Caroline en Stéphanie zouden zich bemoeid hebben met de opvoeding van de jongste Grimaldi’s.

Albert zelf droeg overigens ook zijn steentje bij. Hij liet destijds namelijk al weten ook een grotere vaderrol op zich te nemen. “Mijn familie is mijn prioriteit. Als een van de ouders afwezig is door medische omstandigheden, dan moet de andere ouder er zijn”, stelde hij toen bij Monaco Matin. “Ik heb te veel vrienden en kennissen horen zeggen dat ze er hadden willen zijn voor hun kinderen, maar dat ze te veel in beslag genomen werden door hun werk of hun professionele leven. Ik wil die spijt later niet hebben.” Afwachten hoe Jacques en Gabriella zelf later op hun jeugd terugblikken!

Bron: Daily Mail, Hello! Magazine, People, Popsugar | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws