Prins Albert doet boekje open over vriendschap met koning Charles

De twee royals zijn hele goede vrienden!

Bij de kroning van koning Charles in London op 6 mei, zullen de royals van Monaco zeer zeker aanwezig zijn. Koning Charles en prins Albert van Monaco zijn namelijk hele goede vrienden. Aan het Britse tijdschrift People, doet prins Albert een boekje open over deze bijzondere vriendschap.

Kroning

De kroning van koning Charles staat gepland op 6 mei en belooft een hele grote happening te worden. Ook prinses Charlene en prins Albert zullen naar London afreizen voor de kroning. “Ik weet zeker dat het een ongelooflijke en ontroerende ceremonie gaat worden” vertelt de Monegaskische royal aan People.

Of ze de achtjarige royal twins prins Jacques en prinses Gabriella meenemen, weten ze nog niet. Zo denkt de prins Albert dat die misschien nog een iets wat te jong zijn. “We zullen zien”, aldus de koning.

Het zal de eerste Britse kroning zijn in zeventig jaar tijd en ook prins Albert is zich hier bewust van: “Ik weet niet hoeveel kroningen van een Engelse monarch ik in mijn leven zal meemaken, dus daar zullen we van proberen te profiteren.”

Vriendschap

Door hun royal status en hun gemeenschappelijke interesse in het klimaat en milieu zijn Charles en Albert door de jaren heen erg close geworden. “Jarenlang was er een tijd dat we altijd werden gekoppeld aan elkaar bij – ik wil ze niet echt koninklijke evenementen noemen – maar bij gelegenheden zoals bruiloften, begrafenissen, doopfeesten en andere koninklijke families. Als we bijvoorbeeld een hal of kathedraal in en uit moesten marcheren, of als mensen moesten worden aangekondigd, werden we altijd aan elkaar gekoppeld omdat we de enige vrijgezelle mannen waren”, vertelt prins Albert aan People.

“Het werd een soort ‘daar gaan we weer!’ situatie, die ons zo vaak is overkomen dat we erom lachen”, vervolgt hij. Prins Albert is dan ook erg lovend over zijn vriend Charles en omschrijft hem als “een zeer geduldige man. Een zeer ontwikkelde man en iemand met een groot gevoel voor humor.”

Bron: People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws