Monaco’s modeprinsesje: Gabriella’s winterse garderobe

Een indrukwekkende garderobe voor een achtjarige.

Ze is pas net acht jaar oud geworden, maar prinses Gabriella mag zich al een van de hardst werkende royals van Monaco noemen. Bij zo’n volle agenda hoort natuurlijk ook een volle garderobe, en daarom heeft de jonge modeprinses nu al een collectie winterjassen en -mantels waar je u tegen zegt. 

Monaco’s volgende stijlicoon

De koninklijke familie van Monaco is rijk aan Chanel-ambassadeurs en stijliconen, dus erg gek kijken we er niet van op dat de dochter van prinses Charlene nu al haar eigen kast vol couture ontwikkelt. Dat we te maken hebben met ’n echt modeprinsesje, bleek twee jaar geleden toen de destijds zesjarige ‘Bella’ met haar eigen mini Lady Dior-tas à 3.200 euro rondwandelde. Daarnaast is Gabriella volgens haar vader, prins Albert, een echte kleine diva die graag de aandacht naar zich toe trekt. Ook dat belooft nog wat op modegebied!

Matchende mantels

Tijdens het uitdelen van pakjes in het paleis kozen de fashionable prinses Charlene en haar 8-jarige dochtertje prinses Gabriella eensgezind voor koningsblauw. En zoals we van de Grimaldi’s gewend zijn, werd er niet bezuinigd op de kerstkleding van de tweeling. De mantel van prins Jacques is van Brunello Cucinelli Kids en gaat voor 1.650 euro over de toonbank, modeprinsjes Gabriella hulde zich in een faux fur Emporia Armani Kids-jas van 360 euro.

Beeld: BrunoPress

Rood en fluffy

Bij een filmvertoning van The Foundation Prince Albert II droeg de prinses een rode mantel van (nep?)bont met daaronder een asymmetrische jurk uit de kindercollectie van Stella McCartney. De stoere boots lijken ons een invloed van prinses Charlene.

Prins Jacques en prinses Gabriella bij een filmvertoning, 14 december 2021. Beeld: BrunoPress

Silver lining

Waar is de aluminiumfolie gebleven? Prinses Gabriella is helemaal on trend en niet te missen met deze metallic puffer jacket. En warm ziet het er ook zeker uit – vergis je niet, ook in Monaco wordt het frisjes in de winter. Opnieuw draagt de prinses hier Stella McCartney. Feestelijk accessoire: de rendierhaarband.

Opening van de kerstmarkt in Monaco, 4 december 2021. Beeld: BrunoPress

Het gilet

Wel een warm bovenlijf, maar geen zware jas? Enter het gilet. Dit romantische exemplaar met nepbont en geborduurde bloemen is van Bonpoint, een merk waar veel jonge royals mee rondlopen. Ook prinses Estelle van Zweden is groot fan (of haar moeder, of haar styliste). De geruite winterjas van Gabriella’s tante prinses Stéphanie is ook een klassieker.

Prinses Gabriella deelt kerstcadeaus uit aan de inwoners van Monaco, december 2021. Beeld: BrunoPress

Prinsessenjas

Tijdens de Nationale Feestdag van Monaco, vorig jaar, stal de kleine Gabriella de show. Voor de chique samenkomst van alle Grimaldi’s droeg prinses Gabriella namelijk een ‘harige’ roze mantel van alpacawol, van het label Brunello Cucinelli Kids (prijskaartje: 1300 euro). Een echte prinsessenjas, en goed afgestemd op de pastelkleurige jas van prinses Stéphanie.

Prinses Gabriella tijdens de Nationale Feestdag, 2021. Beeld: BrunoPress

Lichtgewicht

Voor de zonnigere dagen – die kent de Monegaskische winter gelukkig ook – is dit dunne, lichtgewicht manteltje over een sweater de keuze van de prinses. Chic, tijdloos en toch vrolijk!

Prinses Gabriella plant een boom met kinderen uit de buurt, november 2021. Beeld: BrunoPress

Ze mag dan acht jaar oud zijn, maar het modeprinsesje in de dop heeft nu al een winterjassen verzameling om jaloers op te zijn. Ach, hoe kan het ook anders als je moeder prinses Charlene is? Wie weet heeft de kleine Gabriella al een heel eigen verlanglijstje van couture-stukken die ze te zijner tijd uit moeders kledingkast wil lenen.

Bron: New My Royals, People, Paris Match, UFO No More | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws