Harry over het starten van een gezin: ‘Meg’s gewicht was een belemmering’

Zwanger worden was voor de hertog en hertogin van Sussex niet zo gemakkelijk als het voor velen leek.

Harry en Meghan lieten er geen gras over groeien: meteen na hun koninklijk huwelijk in 2018 maakten de hertog en hertogin van Sussex hun kinderwens bekend, en niet veel later stelden zij ons voor aan hun zoontje Archie en werd dochter Lilibet geboren. Toch ging dat niet zo soepel als dat voor velen leek, zo schrijft de voormalig Prins in zijn boek Spare.

Grote kinderwens

In zijn boek schrijft Harry dat hij en lover Meghan niet wilden wachten met het stichten van een gezin. “We maakten gekke uren, onze banen waren veeleisend, de timing was niet ideaal, maar ook niet slecht. Dit was altijd onze belangrijkste prioriteit geweest.”

En hoewel de hertog en hertogin vrij snel na hun huwelijk bekendmaakten in verwachting te zijn, doet Harry later een boekje open over de aanloop naar de zwangerschap. Deze blijkt namelijk toch niet zo makkelijk gegaan te zijn als wij allemaal dachten. “We maakten ons zoveel zorgen over de stress van ons dagelijks leven, dat we bang waren dat het effect zou hebben op een mogelijke zwangerschap”, schrijft Harry in Spare.

Gewicht van Meghan

Maar van alle mogelijke oorzaken, bleek het gewicht van Meghan de boosdoener te zijn in hun doel om zwanger te worden. “Megan was in het jaar daarvoor veel afgevallen. Vrienden raadden een ayurvedische arts aan die hen had geholpen zwanger te worden. Zoals ik het begreep, sorteerde de ayurvedische geneeskunde, mensen in categorieën. Ik weet niet meer in welke categorie deze arts Meg indeelde, maar ze bevestigde ons vermoeden dat Meg’s gewichtverlies een belemmering kon zijn om zwanger te worden”, aldus Harry.

“Vijf pond aankomen”, beloofde de arts, en “je zult zwanger worden.” Niets bleek minder waar, want toen Meg de koninklijke taartjes eens niet liet staan en de aanbevolen vijf pond aankwam, duurde het niet lang voordat haar buik begon te groeien. En niet de gebakjes, maar een klein wonder genaamd Archie was de oorzaak.

Harry en Meghan met zoontje Archie in 2019. Beeld: BrunoPress

In Spare vertelt Harry ook hoe dankbaar hij is dat hij vader mag zijn van een geweldige zoon en dochter. Ondanks de moeilijke wegen die hij met Meghan heeft bewandeld, lijkt het erop dat het stel het supergoed doet als ouders. Keep it up!

Bron: Hello! Magazine| Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws