Amalia plaagt haar vader tijdens werkbezoek in Aruba

'Je woont met vier vrouwen samen!'

De Oranjes hebben het maar druk tijdens hun tripje naar het Caribische deel van het Nederlands Koninkrijk. Een dansje hier, een bezoekje daar. En hoewel het royal leven soms erg statig kan lijken, bewijst Amalia nu opnieuw dat ook zij maar ‘gewoon’ een gezin zijn. 

Aloë vera

Echt een relax-vakantie kunnen we het tripje van Willem-Alexander, Máxima en Amalia niet noemen: van begin tot eind is de reis van de Oranjes he-le-maal volgepland. Een bedrijf in Aruba dat aloë vera-producten maakt, mocht zich gelukkig prijzen met een plekje in het overvolle programma.

De Oranjes brachten afgelopen dinsdag namelijk een bezoekje aan Koninklijke Aruba Aloë, dat in 1890 is opgericht. Eenmaal daar bekeken de royals hoe het bedrijf aloë vera cultiveert en omtovert tot verzorgingsproducten. Tijdens het werkbezoek mochten Wim-Lex, Máx en Amaal ook zelf aan de slag: samen draaiden ze hun eigen scrubje in elkaar.

Prinses Amalia snijdt een blad af van een aloë vera tijdens het bezoek aan Koninklijke Aruba Aloë. (Beeld: BrunoPress)

Plagende Amalia

Toen onze koning belangstelling wilde tonen en aan de directeur van het bedrijf vroeg wat een scrub precies is, kon Amalia een lach niet onderdrukken. “Je woont met vier vrouwen in huis en je weet niet wat een scrub is?”, plaagde de kroonprinses haar vader, waarop Wim-Lex haar uitlegde dat hij dat wel wist, maar dat hij wat specifiekere vragen had. Ja, ja, Willem…

Speciale dag

Inmiddels is de koninklijke familie al per boot aangekomen op Curaçao, waar ze vandaag bezoekjes brengen aan verschillende wijken, spreken met bewoners en genieten van kunst en muzikale optredens. Ondanks het drukke programma werd er natuurlijk ook aandacht besteed aan het bijzondere feit dat Willem-Alexander en Máxima gisteren 21 (!) jaar getrouwd waren. Dat vierde het stel met 21 Curaçaoënaars die veel betekenen voor de maatschappij, als symbool voor de jaren dat de twee het al met elkaar hebben volgehouden. Een mooi stukje utile dulci van de royals!

Bron: AD, Beau Monde archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws