Queen to be Camilla positief getest op corona

Wat eerder een 'seizoensgebonden ziekte' werd genoemd, blijkt nu corona te zijn.

Slecht nieuws voor de nieuwe koningin van het Verenigd Koninkrijk: Camilla is positief getest op corona. Dit bevestigt het Buckingham Palace. De 75-jarige royal had flink wat evenementen op de planning staan, die ze nu helaas moet cancelen. 

Verklaring

In een verklaring zegt Buckingham Palace dat Hare Majesteit door wat verkoudheidsklachten besloot om zich te testen, waarna bleek dat ze inderdaad corona heeft opgelopen. “Met spijt heeft ze daarom al haar openbare afspraken voor deze week afgezegd en biedt ze haar oprechte verontschuldigingen aan aan degenen die ze hadden moeten bijwonen”, aldus Buckingham Palace.

Verwarring

Over die verklaring is wat verwarring ontstaan, gezien het koninklijk paleis eerder sprak over een “seizoensgebonden ziekte”, waarvan Camilla snel hoopte te genezen, zodat ze vanaf woensdag haar royal evenementen weer kon oppakken. Toch bleek een paar uur later dat de queen to be een andere naam gaf aan die seizoensgebonden ziekte: corona. Volgens sommige fans een beetje vreemd, aangezien het palace ook had kunnen wachten met een verklaring tot Camilla een test door de neus had gehaald.

Camilla tijdens een bezoek aan het Storm Family Center (Beeld: NL Beeld / BrunoPress).

Evenementen gecanceld

De laatste keer dat we de koningin-gemalin in het openbaar zagen, was donderdag, toen zij een bezoek bracht aan Storm Family Centre, een liefdadigheidsinstelling voor slachtoffers van huiselijk geweld. Vandaag zou Camilla een balletschool in Birmingham en een bibliotheek in Telford bezoeken, maar daar wordt voor nu een dikke streep door gezet, net als door de andere evenementen die deze week in de royal agenda van Camilla stonden. Ook een romantisch staaltje snogging met manlief Charles zit er op de dag van de liefde dus niet in voor Camilla.

Bron: Hello! Magazine, The Guardian | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws