Sylvia Geersen over giftige relatie

'We zijn te snel getrouwd – tja, je bent verliefd en dan doe je gekke dingen'

Een turbulente scheiding, meerdere miskramen, een heftige relatie met een narcist. ‘Bachelorette’ Sylvia Geersen (37) had flink wat trauma’s te verwerken, maar nu is ze de beste versie van zichzelf. “Ik wás een hot mess, nu ben ik een organized mess”, zo vertelt ze in de nieuwste Beau Monde.

Gewelddadige relatie

Sylvia heeft niet echt geluk gehad in de liefde, zo legt ze uitgebreid uit. “Ik heb twee jaar een relatie gehad met een collega-model die me heel slecht behandeld heeft. Hij deed heel respectloos, schold me altijd uit. Mijn broer had me daar in het begin van de relatie al eens op gewezen: ‘Dit is niet goed.’ Maar ik was gek op hem, vergoelijkte en romantiseerde”, vertelt Sylvia. “Als hij iets liefs deed, dan voelde het ook extra lief, omdat hij vaak zo verbaal agressief was. Ik deed alles voor hem, cijferde mezelf weg. Liet het over me heenkomen als hij valse opmerkingen maakte over mijn uiterlijk of de miskramen die ik had gehad. Een valse tong is een tweezijdig zwaard, woorden hebben veel kracht, daar kun je iemand erg veel pijn mee doen.”

Ruzie

Op een dag ging het enorm mis en kregen ze enorme ruzie. “Hij had het schuim op zijn lippen staan, ik was doodsbang. Het liep uit de hand en hij heeft me in glas gegooid. Mijn buurmeisje belde toen de politie. In het ziekenhuis bleek dat de ‘kabels’ in mijn linkeronderarm waren doorgesneden, ook bleek ik een slagaderlijke bloeding te hebben. Ze hebben zo goed mogelijk geprobeerd het te herstellen met twee operaties, maar mijn arm voelt altijd alsof hij slaapt en ik heb nog maar dertig procent kracht in mijn hand. Afschuwelijk, maar ik troost mezelf met de gedachte dat ik het heb overleefd.”

Uiteindelijk heeft Sylvia besloten om geen rechtszaak aan te spannen na het incident. “Ik heb wel met de politie gepraat, maar ik laat het hierbij. Mijn buurmeisje is zestien en heeft alles gehoord. Dat hoeft ze van mij niet te herbeleven. En ik zelf ook niet. Ik heb geen zin om in het verleden te wroeten, oude appjes van hem uit te pluizen. Ik ben niet van de wraak, niet van het negatieve. Dat ik niet meer bij hem ben en hij me niet meer kan kleineren, maar ook dat het goed met me gaat en ik lekker in mijn vel zit, is de grootste straf voor hem.”

Sylvia
Foto’s: Feriet Tunc

Pathologische leugenaar

Ook Sylvia’s laatste relatie is niet bepaald prettig geëindigd… “Bij mijn laatste ex waren mijn zelfrespect en grenzen ver te zoeken. Het is een soort dierlijk besef, mannen als hij weten precies welke vrouwen ze moeten hebben, het is alsof ze het ruiken”, vertelt ze verder “En mijn Mexicaanse ex-man… Die was niet gewelddadig, alleen gek. We zijn te snel getrouwd – tja, je bent verliefd en dan doe je gekke dingen. Later bleek hij een pathologische leugenaar. Ik denk nu dat wij geen kindje hebben mogen krijgen, omdat het de tijd er niet voor was. Het was te turbulent, te chaotisch.”

De twee zijn inmiddels al een tijdje uit elkaar, maar toch is de scheiding nog niet helemaal rond. “Scheiden is niet makkelijk, omdat we in Mexico getrouwd zijn, een corrupt land – we zijn nooit getrouwd voor de Nederlandse wet. Je kunt formulieren en mails sturen wat je wilt, maar je krijgt geen reactie. Ik ben nu bezig om de scheiding eenzijdig door te laten gaan. Er zit een goede advocaat op. Als het goed is, ben ik over een paar maanden gescheiden. Ik wil echt van hem af. Absurd hè, zes jaar later en hij wil me nog steeds terug. Heb ik toch een goede indruk achtergelaten bij die gek! Ik zie het maar als een compliment – overal het positieve uithalen hè?”, aldus De Bachelorette.

Het hele interview met Sylvia Geersen lees je in de nieuwste Beau Monde. Hierin vertelt de Bachelorette ook nog over haar carrière als topmodel en over haar Bachelorette-avontuur. Vanaf woensdag 1 maart in de winkels.

Tekst: Sandra ten Brink | Foto’s: Feriet Tunc | Styling: Pascalle Swinkels | Visagie: Paul Benjamin

Laatste nieuws