Sylvia Geersen over verleden als model: ‘Heb dingen niet altijd even handig aangepakt’

‘Ik ben ADD-achtig en gebruikte geen drugs om te feesten, maar voor rust en verdoving’

Sylvia Geersen is na een turbulent leven eindelijk de beste versie van zichzelf. Al op jonge leeftijd kreeg Sylvia de kans om internationaal topmodel te worden, en dat heeft grote invloed gehad op het leven van de huidige Bachelorette. “Ik wás een hot mess, nu ben ik een organized mess“, vertelt ze in de nieuwste Beau Monde. 

ADD-achtig

“Op dit moment ben ik de beste versie van mezelf: sterk, oprecht, puur, in balans. Ik kan mezelf recht in de spiegel aankijken. Ik leef gezond en sport veel. Dat heb ik (ook) nodig”, vertelt Sylvia wanneer haar wordt gevraagd naar hoe ze zichzelf op dit moment ziet. Zo heeft ze zich echter niet altijd gevoeld. “Ik ben ADD-achtig en ga goed op sport, rust en regelmaat. Dat is ook de reden dat ik in het verleden problemen heb gehad met drugs: ik gebruikte niet om te feesten, maar om rust te vinden, mezelf te verdoven. Ik ben heel creatief, mijn hersens draaien overuren. Dat brengt me veel goeds, maar ook chaos”, legt Sylvia uit.

“Door rust te pakken en goed voor mezelf te zorgen loopt dit niet uit de klauwen. Ik was een ‘hot mess’ en ben nu een ‘organized mess’. Omdat ik zo in balans ben, heb ik het idee dat me in de toekomst minder ellende te wachten staat dan ik heb gehad. De gifbeker is nu leeg. Ik heb mijn verleden verwerkt, ben er sterker uitgekomen. Er wachten nu alleen nog maar goede dingen op me.”

Jonge leeftijd

Sylvia vindt het jammer dat ze vroeger, op 21-jarige leeftijd, niet wist wat ze nu wel weet. “Op die leeftijd was ik zo zoekende. Ik denk dat veel jonge meiden dat herkennen. Ik zou ze graag helpen door mijn ervaringen en levenslessen te delen.” Hoe ze van plan is dat aan te pakken? “Ik weet het nog niet precies. Met een social platform, met een boek, met een documentaire of een film”, somt ze op.

“Ik heb zoveel meegemaakt. Toen ik begon als model, werd ik niet goed begeleid waardoor ik een aantal verkeerde keuzes heb gemaakt”, vervolgt ze. “Ik had een internationaal topmodel kunnen worden voor Victoria’s Secret en Sports Illustrated. Het was binnen handbereik, maar ik was een jong meisje dat alleen in New York woonde, haar eigen appartement had en (te) veel geld verdiende. Door voor feesten en andere randzaken te kiezen heb ik dingen niet altijd even handig aangepakt. Mijn leven was zo bizar toen.”

Advies geven

Sylvia hoopt daarom met haar ervaringen andere jonge modellen te kunnen helpen. “Met mijn ervaringen kan ik jonge modellen helpen. Maar dat geldt ook voor andere dingen. Het taboe op miskramen moet weg. En wat denk je van een relatie hebben met een narcist. Ik heb het overleefd en ken alle signalen. Ik zou meiden er ook op willen wijzen dat oordelen niet oké is. Laat je niet misleiden door wat fragmenten die je ziet. Je kent het verhaal en het leven van die ander niet”, aldus het voormalig topmodel.

Het hele interview met Sylvia Geersen lees je in de nieuwste Beau Monde. Hierin vertelt de Bachelorette ook nog over haar turbulente scheiding en haar heftige relatie met een narcist. Vanaf woensdag 1 maart in de winkels.

Tekst: Sandra ten Brink | Foto’s: Feriet Tunc | Styling: Pascalle Swinkels | Visagie: Paul Benjamin

Laatste nieuws