Aha! De grootste fout die je kunt maken bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..

Stiekem gaan wij altijd een beetje nerveus in de kappersstoel zitten. Luistert de kapper wel als je zegt dat je écht alleen de dode punten eraf wil? Probably not, maar je zal er daarna wel weer piekfijn uitzien. Hoe mooi je haar komt te zitten, heb je zelf in de hand als je hierop let… 

Ontspannen

Misschien begin je in de kappersstoel in de juiste zitpositie, maar als je er een tijdje inzit doe je waarschijnlijk vanzelf je benen over elkaar. En dat is nou net wat je niet moet doen. We vertellen je waarom niet. We proberen bij de kapper lekker ontspannen in de stoel te gaan zitten, ondanks dat we soms rechtop moeten zitten van de kapper. Dat je je hoofd recht houdt tijdens het knippen is natuurlijk belangrijk, want je wil natuurlijk geen scheve lokken krijgen.

Maar heb jij ooit gelet op je zithouding als je in de kappersstoel zit? Vast niet, maar dit blijkt wel heel belangrijk te zijn. Je zithouding speelt namelijk een heel grote rol bij het knippen. Amerikaanse haarstylist Lacy Redway vertelt dat de kapper je haar niet goed kan knippen als je met je benen over elkaar zit.

Scheef

Ze legt uit dat je door die manier van zitten scheef op de stoel komt te zitten. Hierdoor wordt je kapsel ook scheef en dat willen we natuurlijk niet. Oké, beentjes dus niet over elkaar. Het is beter om ze rustig naast elkaar te zetten. Op die manier kan de kapper het werk goed uitvoeren en zul jij met een tevreden blik in de spiegel kunnen kijken. Win-win!

Voortaan dus gewoon rechtop blijven zitten dus, met je voeten náást elkaar!

Beeld: iStock

Laatste nieuws