Koningin Mathilde en prinses Elisabeth delen kiekjes vanuit Egypte

Prachtige foto's van moeder en dochter!

Gisteren ging het bezoek van de Belgische koningin Mathilde en kroonprinses Elisabeth aan Egypte van start. Geen staatsbezoek, maar een werkbezoek – dus niet al te veel glamour, maar wél een hoop mooie foto’s van de stijlvolle moeder en dochter.

Honderd jaar later

Mathilde en Elisabeth zijn op dit moment in Egypte voor een wel heel bijzonder jubileum: in februari 1923 was de gelijknamige betovergrootmoeder van de kroonprinses namelijk aanwezig bij het openen van die fameuze grafkamer van Toetanchamon.

Om die eeuw sinds de archeologische ontdekking te vieren, waren koningin Mathilde en prinses Elisabeth eregasten bij een expositie over de vroegere koningin Elisabeth in het Palais Empain. En ja – als je dan toch in Egypte bent, dan neem je het er ook van en is het tijd om flink wat cultuur op te snuiven!

Stijlvol in roze

Zoals altijd komen moeder en dochter elegant voor de dag. Bij de opening draven de twee royals op in zomerse outfitjes, en draagt Elisabeth Beau Mondes lievelingskleur: knallend roze! Het fel gekleurde outfitje is afkomstig van Emporio Armani en staat de prinses prachtig. Mathilde ging gekleed in (jawel, daar is-ie weer!) een gerecyclede jurk van het Belgische label Natan.

Toen en nu

Op een andere set foto’s die zij delen via het Instagram-account van het Belgische hof zien we de twee dames poseren in luchtige kleding op een balkonnetje. De stijlexperts van Royal Fashion Police weten te melden dat Mathilde een nieuwe jurk draagt van het merk Scapa, die zij combineert met een set comfortabele loafers van Tod’s. Elisabeth draagt daarnaast een lichte jumpsuit met een casual riem en een set sneakers van het merk Veja, dat zich hiermee opnieuw geliefd toont bij de royals.

Een bijzonder detail aan de foto is dat ook Elisabeths betovergrootmoeder, naar wie zij vernoemd is, honderd jaar eerder op exact deze locatie poseerde voor een kiekje. “Toen en nu”, schrijft het hof bij de foto’s. Net als haar verre kleindochter anno nu staat ook de vroegere koningin stijlvol op de kiek met een fashion forward cloche op het koninklijke hoofd. Trends blijven komen en gaan, maar die stijlvolle royal ladies? Die zullen nog wel even blijven bestaan.

Bron: HLN.BE, Instagram @belgianroyalpalace, Instagram @royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws