Máxima vertelt: ‘Ik heb soms ook last van ups and downs en stress’

Sporten, en de daarbij vrijkomende endorfine, is voor de koningin dé manier om te balanceren.

Koningin Máxima is niet alleen een heus stijlicoon; ook als het gaat om intelligentie, kracht en doorzettingsvermogen kijken we naar deze powervrouw op. Die vrouw lijkt werkelijk honderd dingen tegelijk te doen, en nog met een flinke dosis flair ook! Toch is het niet al goud wat blinkt binnen de paleismuren. Ook Máxima heeft zo nu en dan te maken met mindere periodes, zo blijkt na haar meest recente bezoekje aan een school vanochtend.

Mentale gezondheid en sport

Koningin Máxima, die erevoorzitter van MIND Us is, ging vanochtend in gesprek met jongeren, sportorganisaties en wetenschappers. De invloed van sport op de mentale gezondheid van jongeren stond centraal tijdens het bezoek. Zo werd er gesproken over de rol die coaches en begeleiders spelen als gesprekspartner voor jongeren en werd het belang aangestipt van hen die vaak in een vroeg stadium mentale problemen bij hun sporters signaleren. De koningin vertelde hierbij dat ook zíj wel eens last heeft van ups and downs en stress. Sporten, en de daarbij vrijkomende endorfine, is voor de koningin dé manier om te balanceren, zo vertelde ze.

Koningin wie?

Hilarisch detail is dat één van de aanwezige kinderen de koningin niet herkende. Zo citeert het AD een dertienjarige, die stelt: “Ik dacht: ‘Wie is dat dan?’. Toen iemand vertelde dat het om koningin Máxima ging, herkende ik haar eigenlijk nog steeds niet. Ik heb haar wel eens op televisie gezien, maar toch. Ik vind het wel heel leuk dat ze bij ons kwam kijken, hoor.”

Dat is niet de eerste keer dat het een béétje misgaat met de koningin en de jongere generaties. Eind vorig jaar werd Máx namelijk nog bij een ander MIND Us-evenement aangesproken als ‘koningin Beatrix‘. Oeps…

Sportieve koningin

Hoe dan ook: Máxima is natuurlijk een fervent sporter. Paleis Huis ten Bosch heeft dan ook allerlei faciliteiten: er kan getennist worden, er is een zwembad en onder het paleis bevindt zich de privé fitnessruimte van het koninklijk gezin – mét marmeren tegels natuurlijk. Maar, Máx zou Máx niet zijn als ze ook niet af en toe gewoon een rondje om het paleis zou doen. Ze werd al meerdere keren joggend gespot in het Haagse bos. Ha, we wisten wel dat dat koninklijke lichaam haar niet kwam aanwaaien!

Bron: AD, Libelle | Beeld: NL Beeld / Brunopress

Laatste nieuws