Tiara Time in Slowakije: Wim-Lex en Máxima tonen zich op hun best

Glitter en glamour van onze recycle queen!

Vandaag keren Willem-Alexander en Máxima alweer terug richting Nederland na hun propvolle programma in Slowakije. Naast alle noblesse oblige-agendapunten, stond er natuurlijk óók een staatsbanket op de planning. En dat betekende een hoop glamour van ons koningspaar!

Druk programma

We schreven al dat dag één van het staatsbezoek een bijzonder persoonlijk randje had voor onze Máxima: de Nederlandse ambassadeur in Slowakije, Gabriella Sancisi, was namelijk tot twee jaar geleden nog de particulier secretaris van de koningin. De koude temperaturen op het vliegveld kregen zo toch een warm randje.

Op de eerste dag van het korte staatsbezoek stond onder meer een herdenking bij de ‘Poort van de Vrijheid’ op de planning, en een wandeling door het stadscentrum met speciale aandacht voor de plek waar in 2018 een onderzoeksjournalist en zijn verloofde werden vermoord. Niet de meest luchtige onderwerpen, maar dat hoort nu eenmaal óók bij zo’n royale reis.

Tiara time

Op dinsdagavond was het vervolgens tijd voor een beetje glitter en glamour bij het staatsbanket. Deze vond plaats in het muziekgebouw Reduta, en uitaard kwamen Wim-Lex en Máxima hierbij piekfijn voor de dag.

tiara slowakije
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Voor de gelegenheid toonde Máxima zich weer een echte recycle queen in haar groene Jan Taminiau-japon, die ze combineerde met een zilveren Dior-handtas en een set metallic Aquazurra-pumps. Elegant, verfijnd, en perfect afgewerkt met de juwelen van de smaragden parure: wij zijn fan van deze outfit.

Vluchtelingen

Op de tweede dag van het bezoek stond het paar stil bij Internationale Vrouwendag. Zo voerden zij discussies met Slowaakse jongeren over gendergelijkheid. Ook werd stilgestaan bij de queer community met een bezoek aan het LHBTIQ+-café Tepláreň. Hier werden in oktober afgelopen jaar twee mensen vermoord voor hun geaardheid.

Vandaag staat er ten slotte een druk programma te wachten in de Tatra-regio. Zo bezoekt het koningspaar in Poprad een hulpcentrum voor Oekraïense vluchtelingen. De dag sluit men af in het Nationaal Park Tatra met een voorlichting over natuurbehoud in het prachtige berggebied. Wij krijgen van kiekjes uit de regio spontaan zin om óók maar een reisje richting Slowakije te boeken… Geen slechte plek om een staatsbezoek af te sluiten dus!

Bron: RVD, UFO No More | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws